„3DCenter“ tyrimas: vaizdo plokštės kainuoja daugiau nei tris kartus brangiau nei turėtų

3DCenter“ aplankė daugelį Europos elektroninių parduotuvių ir rinko informaciją už kiek galima nusipirkti vaizdo plokštę per pastaruosius penkis mėnesius. Net surasti vaizdo plokštę prekyboje yra sunku, o net radus kažką – kaina yra daug didesnė nei turėtų.

„3DCenter“ pateikia tiek AMD, tiek NVIDIA vaizdo plokščių kainas. Kaip matote iš lentelės, kainos dabar yra stabilizavusios ir jos yra maksimaliai didelės. Dauguma RX 6000 ir RTX 30 serijos vaizdo plokščių kainuoja trigubai daugiau nei yra jų rekomenduojamos kainos. Pavyzdžiui, RX 6700 XT rekomenduojama kaina yra 479 €, bet parduotuvėse šią vaizdo plokštę galima rasti už 909-1580 €. Panaši situacija ir su NVIDIA RTX 3060. Jos rekomenduojama kaina yra 329 €, bet parduotuvėse RTX 3060 kainuoja 999-1122 €. Kitas kainas galite panagrinėti lentelėje.

7 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Eina gandai jog kripto valiutų kursas pradėjo kristi.Neaišku ar galima tikėtis išpūsto burbulo sprogimo,bet duok dieve..Tiesa ant tokiu metu lyg visada būdavo koks tai kritimas.Būtu laaaabai malonu matyti krūvas skelbimų su tipo geros būklės nudrožto šlamšto.P.S. laukiam,nesulaukiam Technews straipsnio su gera žinia..

    • SarzzeR parašė:

      „Parduodu 20 GPUs. Beveik nenaudotos, nes tik grožėjausi.“. :DDD Įdomu, kas gali pirkti tokius GPU, kai nežinai kiek dar „gyvens“. Aišku, kai – pigu, tai viską paima.

  2. trauklapis parašė:

    Čia dar labai geros kainos toj lentelėj. Pasižiūrėkit Kilobaite RTX 3080 2700 EUR!!! RTX 3060 virš 900 EUR kai neseniai RTX 3060 Ti 600 EUR kainavo. Pas mus tos kainos visiškas kosmosas. 4X brangiau negu rekomenduojamos.

  3. aiwaris parašė:

    o ka taip blogai kad nusiperki vga ir ji gali atidirbti uz ja sumoketa kaina kai nezaidi zaidimu su ja pvz kad ir maniske rtx2060s jau atidirbo kad net visos dvi jos iseitu jai pavyktu gauti uz tokia kaina kaip pirkau saviske 😀 ir tai labai gerai o net taip kad nusiperki vga uz padoria kaina ir po kokiu keliu metu ja parduoti uz kelis eu ir krenti i minusa to SarzzeR N tokiu vga Rx serijos pirkes ir nei su viena dar ir db neturiu bedu ir zmones naudojasi jom kuo puikiausiai po siai dienai ir pats tokiu budu saviske parduosiu ir gal atsinaujinsiu i pvz kokia rtx3070 kuria buvo tik grozetasi ir man pofik tai 😀 bet siaip tai as labiau birza megstu o ne pati mining.

    • kernelis parašė:

      Ne visi nori ar gali uzsiimti kasimu. Taip pat dalis pirkusiu nespes „atsikast“, nes pataikys i ta perioda, kur nebeatsipirks. Tad taip, paprastiem zmonem, kurie perka GPU tik zaidimams, tai tikrai blogai.

    • Maariux parašė:

      Ne visi perka mašinas, kad atmušti jos kainą dirbant uberiu.
      Ir daugeliui nerūpi iš ko ir kaip PC sudėta, tiesiog perka full setą, kad galvos neskaudėtų ir įsijungia retkarčiais, parduoda n kartų pigiau, kad vietos vėliau neužimtų. Tokie žmonės kitur galvą suka. Jiems šitos išvardintos problemos yra visiškai nereikšmingos.

  4. aiwaris parašė:

    tai tokie ciainikai atsiprasant 😀 tegu perka tokius pc ir bus patenkinti https://www.youtube.com/watch?v=4DMg6hUudHE ir nereikes verkti kaip blogai nera to nera to pirkti gi Dell ar koks kitas gamintojas idealiai viska padare uz juos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.