„3DCenter“: vaizdo plokščių kainos krenta, o pasiūla šiek tiek gerėja

Jeigu sekate vaizdo plokščių kainas parduotuvėse tikrai pastebėjote, kad pastaruoju metu jos šiek tiek mažėja. Iki gamintojų rekomenduojamų kainų dar labai toli, bet džiugina bent tai, kad kainos nebekyla ir šiek tiek krenta. „3DCenter“ skaičiuoja, kad RTX 30 serijos vaizdo plokštės dabar kainuoja 91 % daugiau nei rekomenduoja NVIDIA, o prieš mėnesį kai kur šių vaizdo plokščių kainos buvo tris kartus didesnės nei turėtų. Praėjusį mėnesį NVIDIA nusprendė į rinką tiekti LHR vaizdo plokštes su „Ethereum“ filtru ir vykstant šiam pasikeitimui tiekimas laikinai pablogėjo, bet dabar anksčiau užsakytos vaizdo plokštės jau keliauja į sandėlius. Nors kainos dabar ir mažėja nereikėtų tikėtis, kad jos nukris taip greitai kaip pakilo. Pagrindinė priežastis yra ta, kad pardavėjai vaizdo plokštes užsakė brangiau ir į minusą jų pardavinėti nesiruošia. Kažkuriuo metu kainas vis tiek teks mažinti dar labiau, nes pas tiekėjus turėtų būti vis pigesnių ir pigesnių vaizdo plokščių.

Su AMD situacija yra šiek tiek kitokia. „Radeon“ vaizdo plokštės nebuvo tiek pabrangusios kaip RTX 30 serija, dėl to ir jų kaina dabar krenta ne tiek akivaizdžiai ir laikosi stabili. Tai galime paaiškinti paprastai: NVIDIA vaizdo plokštės labiau perkamos kripto valiutų kasimui nei „Radeon“ dėl architektūrinių skirtumų.

3 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    caseking.de atsidarai tai pilna jau tų gpu su pakritusiom kainom. Jei seniau rtx3080 su žiburiu tik retais kartais rasdavai, tai dabar jau visa paletė, o ir kainos jau porą šimtų eurų pakritę…

    Jei iki šiol situaciją valdė pardavėjai, dabar jau pirkėjai ją perima. Ir taip vis bangom bangom…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Taip, Caseking tikrai matosi, kad kainos pakrito. Tiems kas ilgai laukė siūlyčiau dar palaukt ir neprarasti vilties. Jei tikrai kainos dar šiek tiek trauksis tai nudegs daug perpardavinėtojų, kurie, mano manymu, yra bene didžiausia vaizdo plokščių trūkumo ir kainų didėjimo priežastis. Kad ir kokia buvo kaina parduotuvėse jie vis pirko ir pardavinėjo dar brangiau, o kadangi buvo perkama, tai ir parduotuvės kainą didino. Užburtas ratas. Aišku, savo rolę sužaidė ir kasėjai, o dabar BTC atsitraukė tai gal ir jie šiek tiek išsiparduos už padoresnes kainas.

      • SoTOP parašė:

        Tu vėžimą prieš arklį statai 🙂 Perpardavinėtojai kortas už 2x ir daugiau pardavinėja nes kažkas už tiek perka. O tas kažkas yra kasėjai, kuriems ir su tokiom kainom apsimokėjo, kai daugumai paprastų žaidėjų kosmosas pirkti 3080 už 3K eurų arba 3060Ti už pusę tiek.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.