„3DMark“ jau palaiko DLSS, prideda iki 50 % spartos

Turintys RTX vaido plokštę jau gali DLSS galią išbandyti „3DMark Port Royal“ teste. Tikinama, kad dėka dirbtinio intelekto spartos rezultatai pakils iki 50 %. Tą mums patvirtina ir pateikiamas video. Stipriai pagerėjusius rezultatus gauna ir išbandę naują technologiją šiame teste. Reikia pridurti, kad DLLS nebus integruotas į visą „3DMark Port Royal“.

DLLS (Deep Learning Super Sampling) technologija pasikliauja dirbtiniu intelektu. Tai įmanoma dėka Tensor branduolių, kurie yra integruoti RTX vaizdo plokštėse. Paprastai tariant, dėka dirbtinio intelekto išdidinamas vaizdas, o dėl to vaizdo plokštė turi dirbti mažiau. Išdidinimas gali siekti iki 50 %, tad norint atvaizduoti kokią nors raišką, pvz. 4K, vaizdo plokštei nereikia apdoroti visų 4K pikselių. Galutinis rezultatas paskui tiesiog išdidinamas, o tai gali pastebėti ne visi.

16 Komentarai

  1. MMM parašė:

    DLSS yra meslo gabalas. Jis prideda spartos, nes sumazina grafika. Gal aktualu nisiniems vartotojams.

    • pasimetes parašė:

      Na, šitam video tikrai gražiau DSLL už TAA. Greičiausiai aš busiu, tas „nišinis“, nes man gražiau su skoningu sharp’ed nei su bluru.

      • Povilas parašė:

        TAA ar TXAA yra pats blogiausias AA koks tik gali but, viskas susiblurina, grynai atrodo jog akyse vandens butu pribege. Shadow tomb raider, resident evil 2 remake su ijungtu TAA atrodo baisiai, daug geriau FXAA/SMAA, viskas clean and sharp, tik kiek detales blizga, bet zymiai geriau nei TAA. DLSS kiek matau is video atrodo – OK. Tai kai pirma kart pabandziau shadow tomb raider, galvoju what? kaip jie toki zaidima galejo isvis isleist? pakeiciau i TAA>FXAA, vsio, grazu rysku, tas pats buvo ir su resident evil 2. Tai supratau kad TAA yra visiskai nevykes aliasingas, su AC: Odyssey irgi berods tas pats.

      • MMM parašė:

        to pasimetes: as isjungiu visus blurus ir upscale’us. Su mazom isimstim isijungiu bluro 1-2 % judesio mostion blura, pvz sumazina lapu mirgejimus medziuose. Bet cia turi buti custom nustatymai atitinkami.

  2. Povilas parašė:

    https://youtu.be/D4lE2T4wWxM?t=280

    rtx gpu naudingesnis butu del dlss nei tracing, jeigu dauguma nauju title palaikytu.

  3. newdiamond parašė:

    na tai kai kuriem ir mp3 meslas, nes kai kurie klausosi tik flac formata…
    jeigu zmogaus akis nepastebi skirtumo…tai kodel bloga technologija ?
    didejant GPU galiai…poreikia tokiu tech gal mazes…

    • Povilas parašė:

      beje mp3 irgi gali buti labai netgi geras irasas 🙂 o flac ne 😀 ir atvirksciai 😉 turiu flac irasu, kurie groja tiesiog blogai.

    • MMM parašė:

      nezinau, mano telikas turi irgi dirbtinio intelekto upscale, nu patikek, kur naturalus 4k kur upscalintas, tai labai skiriasi. Tiesa, su tokiu uscale 1080 ant 4k daug geriau astrodo, tik cia nebent yra prasme tiems, kas turi 4k monikus ir nori zaisti ant 4k rezoliucijos. Bet jei tavo monikas 1440p tai nesuprantu isvis kam toks daiktas reikalingas.

      Bandziau upscale’a Battlefielde, tai ka zinau, man per pirma desimtadali sekundes pasimate, kad kazkas negerai su grafika.

      • pasimetes parašė:

        Šiaip kiekviename TV upscale yra nelygus, ką esu matęs, tai japonu TV žymiai geriau upscalino. nei samsung’as, Aišku gaila, kad nėra tu daug palyginimų upscale TV vs TV.

        • MMM parašė:

          na pas mane brangiausias ir naujausias sony TV siai dienai, aisku, zinau, jau prauostas 2019 metu modelis

          • MMM parašė:

            ir ten jis daug daro, pvz atskiria skirtingus vaizdus (panasiai kaip Huawei fotikas veikia) ir net pagal tai jau edtitina vaizda. O naujausias modelis isvis ten net baisias mergas graziomis pakeis. O tiksliau, tai net persistengs. Nuspres, kad seseliu per daug, ir bus saules apsviesti plotai (ziurejau demo)

  4. Stipena parašė:

    DLSS yra gerai, bet nepamirškim kad jis sukuria artefaktų, GamerNexus kalbėjo apie tai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.