400 serijos „Intel“ pagrindinės plokštės bus išleidžiamos antrame ketvirtyje

„Intel“ nusprendė naujos platformos su „Comet Lake“ procesoriais ir 400 serijos pagrindinėmis plokštėmis išleidimą atidėti iki antro 2020 metų ketvirčio. „Intel“ partneriai jau CES parodoje buvo pasiruošę demonstruoti Z490 pagrindines plokštes, bet „Intel“ to neleido. Patys „Intel“ nesako, dėl ko įvyko šis atidėjimas, bet esame girdėję ne vieną gandą, kad tai dėl per didelių i9-10900K procesoriaus elektros sąnaudų.

Z490 pagrindinės plokštės bus įdomus derinys. Jos turės visas technines galimybes palaikyti PCIe 4.0, bet to negalės padaryti, nes „Comet Lake“ procesoriai neturi PCIe 4.0 technologijos. „Intel“ nori Z490 pagrindines plokštes paruošti būsimiems „Rocket Lake“ procesoriams, kurie jau turės PCIe 4.0 palaikymą. Būtent tada su Z490 galime gauti PCIe 4.0. „Rocket Lake“ procesoriai, galimai, bus ir toliau gaminami naudojant 14 nm litografiją, bet gaus naują „Willow Cove“ branduolį. „Intel“ planuoja „Rocket Lake“ pristatyti metų pabaigoje arba 2021 metų pradžioje. Tikint dabartine informacija, jie turėtų gauti suderinamumą su Z490 pagrindinėmis plokštėmis.

3 Komentarai

  1. Alunir parašė:

    Hmz… cia rimtai o.O?

    Intelis visdar planuoja terliotis su 14nm ir kitu metu pradzioje?…

    Planavau sia vasara/rudeni atsinaujinti pc ir galvojau, kad nors mazi sansai bus, bet pabandyti gauti Intel 10nm architektura rudeni, dabar atrodo, kad intel b… dejes ant vartotoju ir teks imti amd ryzen 4000, nors gali buti, kad ir 10nm Intel sparta nusileis siai serijai…

    • kernelis parašė:

      Jau seniai buvo aisku, kad 10nm desktop’iniu CPU, bent jau high performance, siais metais nebus. Ta prasme, Q2/Q3 isleis 14nm 10gen CL refresh’a, o tipo po 3-5menesiu jau 10nm leis? Optimistai jus ziuriu 😀 Nebuna tokiu ciudu. As manau, jie normaliu desktopiniu 10nm is vis neleis. Ismes 14nm Sunny Cove backport’a kitais metais, ir po to is karto prie 7nm eis. Tas 10nm tik mobile segmente liks. Geriausiu atveju padarys mix’a linup’e, ir ides viena kita koki 35-65W 10nm modeli, mazdaug kad turi desktop’e kazka.

      Tie 14nm Intel CPU nera tragedija, tiesiog ju kaina neadekvati. Toks kaip 9900K/F jeigu eitu po ~300EUR, butu normalus pirkinys. Bet dabar nori premium kainos uz legacy platforma su security bugais.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai ir Ryzen 4000 be metų galo nelabai bus. Gandai apie Intel planą staliniams kompiuteriams naudoti 14 nm yra labai seni, visa tai dėl to, kad 10 nm dažnio negali išspausti. Intel sako, kad neva padarys ir ant 10 nm, bet kiek jie jau žadėjo tai sunku tikėti. Palauksim ir pamatysim.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.