40GB PS3 vis dėl to turi 65nm procesorių

Sklandė labai daug gandų – „PlayStation 3 40GB“ žaidimų kompiuteris naudoja procesorių su 90nm technologija, kas yra 60GB ir 80GB variantuose, ar 65nm. Visai neseniai rašėme apie tai, kad PS3 40GB išties turi 90nm lustą, tačiau viskas iš eilės.

Iš dalies Vokietijos portalas, kuris skelbė, kad 40GB PS3 turi 90nm lustą buvo teisus, nes iš tiesų „nVidia“ vaizdo lustas „RSX“ ir toliau yra kurtas pagal 90nm technologija. Tačiau situacija su „Cell“ procesoriumi visai kitokia.

Kaip minėjau, daug gandų šia tema. Nei vienas žaidimų kompiuterių kūrėjas, šiuo atveju tai daugiau liečia „Microsoft“, neskelbė taip drąsiai, kad pradėjo naudoti 65nm procesu pagamintus procesorius. Tai „Xbox 360“ žaidimų kompiuteriuose pastebėjo tik technikos entuziastai. „Sony“ nepanorę daugiau girdėti panašių gandų panoro juos nutraukti – duodami interviu pasakė tiesą. Tiesa tokia, kad „PlayStation 3“ procesorius „Cell“ iš tiesų pagamintas 65nm procesu ties 40GB versija. Tai paaiškiną ir įspūdingą energijos suvartojimo kritimą, palyginus su kitomis versijomis – jis sumažėjo net 100 vatų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.