Darbui ir pramogai – nešiojami kompiuteriai

Sunku spėti su visomis technologinėmis naujienomis, kurios mus pasiekia. Juolab – visas jas įsigyti. Tai būtų ir nereikalinga, ir itin dažnai sukeltų gan didelių išlaidų poreikį. Juk tuos pinigus galima skirti kitiems jums ar jūsų šeimai svarbiems daiktams. O, pavyzdžiui, nešiojamą kompiuterį galite įsigyti tokį, kuris tarnaus ilgai, bet ir nebus brangus – tiesiog naujas.

Foto: Pexels.com

Nešiojamą kompiuterį, priklausomai nuo jau turimo galimybių ir jūsų poreikių pakitimo, reikėtų keisti kas kelerius metus. Jei investuosite daugiau, to galbūt neprireiks taip dažnai, tačiau jei šiuo metu galite sau leisti biudžetinės klasės kompiuterį, taip tikrai gali nutikti. Žinoma, jei jūsų kompiuteris bus pajėgus įdiegti operacinės sistemos atnaujinimus, jis tarnaus ilgiau ir kokybiškiau.

Tad pagal ką išsirinkti nešiojamą kompiuterį?

Nešiojami kompiuteriai pasižymi pasiūlos gausa, tad gan lengva joje pasiklysti ir nebežinoti pagal ką rinktis jums geriausią variantą. Patys svarbiausi kriterijai, be abejonės, yra jūsų poreikiai ir suma, kurią galite tam skirti. Net jei galite šiam pirkiniui skirti tik iki 400 eurų, tikrai rasite tokį, kuris atitiks jūsų reikalavimus.

Foto: Pexels.com

Į ką atkreipti dėmesį

Net ir kiek atsiliekantis nuo naujausių galingumo tendencijų, kompiuteris taps puikiu pagalbininku kasdieniuose darbuose ar pramogose. 

 

  • Operacinė atmintis. Tai nėra tas pats kaip kompiuterio vidinė atmintis, bet tai taip pat svarbus elementas – nuo jo priklauso procesoriaus greitis. Jei neplanuojate dirbti su multimedijos projektais, jums turėtų pakakti ir 4 GB RAM atminties.
  • Kompiuterio vidinė atmintis. Šis skaičius nurodo kiek duomenų galima išsaugoti kompiuteryje. Taip pat atkreipkite dėmesį ar informacija bus įrašoma kietajame diske (HDD) ar tvirtajame diske (SSD). HDD pigesni, tačiau labiau kaista, o dėl to garsiau dirba kompiuterio aušinimo sistema bei pats kompiuteris, o diskas yra kur kas trapesnis nei SSD. Pastarieji diskai patikimesni, bet jie ir brangesni. Tačiau jei nesiruošiate kompiuteryje saugoti didelio kiekio vaizdinės informacijos – nuotraukų, filmuotos medžiagos, filmų – patartina rinktis kompiuterį su SSD. Ir ilgiau tarnaus, ir greičiau veiks. 
  • Jungtys. Retas žmogus tebenaudoja CD ar DVD formatą, bet tik internetinio dalinimosi duomenimis taip pat nepakanka. Informacijos perkėlimui į ar iš kompiuterio, dažnai naudojame USB atmintines, o internetu transliuojamus filmus ar serialus smagiau žiūrėti ant didelio ekrano, per HDMI prijungus projektorių. Jei ir jūs to norėtumėte, renkantis kompiuterį būtina atkreipti dėmesį į jame integruotas jungtis. Vis dažniau nešiojami kompiuteriai gaminami plonesni, lengvesni, tačiau su mažesnėmis fizinių jungčių galimybėmis. Tai visai suprantama – daugelį norimų prietaisų galima sujungti belaidžiu būdu, tad pasidomėkite ar turėtumėte tam tokią galimybę.
  • Ekrano dydis. Standartiniai nešiojamų kompiuterių ekrano dydžiai – nuo 10 iki 17 colių įstrižainės. Mažesnis ekranas puikiai tinka kasdieniams darbams, bet didesnis patogus vaizdiniam turiniui. 
  • Svoris. Dažniausiai nešiojami kompiuteriai sveria nuo 1,5 kg iki 3,8 kg. Kuo kompiuteris mažesnis, tuo jis bus lengvesnis ir turės mažiau jungčių. Taip pat, lengvesni yra SSD atmintį turintys nešiojami kompiuteriai.
  • Išvaizda. Ne paslaptis, gamintojai visada siekia pateikti vartotojui kokybišką produktą, kad šis vėliau vėl rinktųsi jų prekę. Tačiau norint pagaminti kokybišką biudžetinės klasės kompiuterį, kiek mažiau dėmesio skiriama dizainui, tad čia gali tekti priimti kompromisų. Bet juk ne išvaizda svarbiausia. 
  • Baterijos veikimo laikas. Nešiojamas kompiuteris tuo ir patogus, kad gali veikti neįjungtas į elektros tinklą. Tad, svarbu ir kiek laiko veiks baterija. Ji turėtų veikti bent 2 val.

Nešiojami kompiuteriai gali būti labai patogūs pagalbininkai. Apsilankę Senukai.lt, rasite atitinkantį jūsų poreikius ir galimybes.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.