8 branduolių „Coffee Lake“ pastebėtas „Intel“ tinklapyje

Tikėjimas, kad aštuonių branduolių „Coffee Lake“ procesorius yra realybė darosi vis tvirtesnis. Iki šiol buvo ne vienas gandas apie tokį procesorių, o dažniausiai dūmų be ugnies nebūna. Kalbama, kad su šiais naujais procesoriai debiutuos ir Z390 pagrindinės plokštės, apie kurių egzistavimą irgi girdėjome ne kartą.

Dabar „Intel“ tinklapyje pasirodė įrašai apie „Coffee Lake“ 8+2 procesorius. 8, tai yra branduoliai, o +2 grafikos posistemė. Žinoma, tai neatskleidžia kada galėtume tikėtis naujų procesorių, bet kaip ir patvirtina, kad „Intel“ tokį procesorių turi. Dabar belieka laukti.

19 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Kernel jau ploja rankutem 😀

  2. SoTOP parašė:

    Man vis tik įdomu, kaip tada Intel gamintų savo procesorius. Dabar Coffee lake yra 6 branduolių, o visokie 8100 gauna „chipus“ kurie yra praktiškai kaby lake. Jeigu Intel sustabdytų 6 branduolių „chipų“ gamybą ir vietoj jų pradėtų 8 branduolių, tai man atrodo būtų atvėjis be precendento, kai vienas „chipo“ dizainas būtų gamintas vos apie metus. Plius visokių šalutinių pasikeitimų gali atsirasti, tarkim jeigu 8600K lieka 6 branduoliu be HT, tai 6 branduolių CF versijos gali geriau turbintis negu hipotetinės versijos gautos apkarpius 8 branduolių „chipą“.

  3. newdiamond parašė:

    tai dabar kaip suprantu cia visi jau sakys, kad 8700K shxxxas…..

    • kernel_panikuoja parašė:

      Jeigu isejus 8700K buvo bandoma teigti, kad 7700K geriau, tai patikek, ta hipotetini 8C isejimo metu visi nenorintys pokyciu Intel gerbejai apipils pamazgom 😀

      • Andria parašė:

        Ir taip akivaizdu kad 8core cpu bus geresnis. O ar verta turintiems 8700k naujintis – cia jau kitas klausimas. Jei suks kokius 5Ghz prie normaliu temp ir voltazu valio. Jei bus kokie 4.6Ghz, jau galvot reiktu. Pvz as tikrai nenaujinciau, nes man daznis aktualesnis. Dar klausimas kiek jis kainuos. Naujas chipsetas, kazkaip nepanasu, kad kaina i virsu nesoks.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Tai apie naujinimus as net nesneku. Kazkas cia seniau bande irodyti, kad perkant nauja sistema imti 7700K vietoje 8700K visai logiska, nes pigiau ant 30EUR ir nera skirtumo zaidimuose. Tai speju panasiai ir vel kas nors ka nors uzstums 🙂

          Yra tokia kategorija zmoniu, reddit’e ypac. 5 metus verksliana, kad Intel’is netobulina CPU, o kai nusiperka 8700K, tai pradeda spangti, kad gal geriau nereikia to 8C, kad ju turimas 8700K ne taip greit pasentu. Hipokritu pilnas pasaulis 😀

          • Andria parašė:

            Na, jei siomis dienomis tas 8core cpu atsirastu ir kainuotu 350eu tikrai yra ko pykt. Per metus jau antras kartas butu ir tas nuvertejimas vos ne per puse tikrai nieko nepradziugintu. Perkantys naujus pc zinoma islostu.

            Bet beveik garantuoju, kad naujas CPU tures ir nauja kaina. Nera prasmes leist uz centus kai pirks kaip karstas bandeles ir uz daugiau. Tiesiog sis Coffe lake vos ne visur pranasesnis uz Ryzen butu.

            • Strelok parašė:

              As nesuprantu kodel kazkas turetu pykti, technika pastoviai i prieki juda. taip pat del tokiu mazu upgradu niekas nesuka galvos. dauguma zmoniu kas 3-5 metus atsinaujina, kad jaustusi upgreidas.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Man tiesiog atrodo, kad noreti, jog kompanija maziau tobulintu CPU tik del to, kad turimas CPU leciau pasentu, yra savanaudiska ir visiskai neentuziastiska, jeigu taip galima pasakyti 🙂 Bet cia kiekvieno teise tureti savo poziuri, nieko nesmerkiu.

              • svabas parašė:

                nieks nepyktų, jei entuziastai būtų visi oligarchai, su džiaugsmu keistų geležį kaip kojines.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Zaidimams nera jauciamo skirtumo nuo auksto daznio 4C8T, o dirbantys profesionaliai gali sau leisti atitinkama iranga. Cia tik fanboju verkslenimas be jokio pagrindo. O mai gad, dabar i7 neuzteks ant 8 metu laiko, problema didzioji 😀

        • Minde parašė:

          as speciau isleis 8c siais metais su mazesniais dazniais, o ten K varianta su daugiau spartos pvz kitais metais.

  4. svabas parašė:

    konsolės naudoja 8 branduolių procesorius, reiškia ir PC žaidimams turi būti mainstream CPU 8 core

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.