8K UHD standartas pasitrauks taip pat lėtai, kaip ir startuos

Dėl milžiniškų kainų ir 8K turinio trūkumo naujos kartos 8K UHD formatas pasitrauks pakankamai vangiai, skelbia didžiausi rinkos stebėtojai „IHS DisplaySearch“. 8K UHD televizorių pardavimai antraisiais tiekimo metais perkops vieną milijoną vienetų – tai atitinka dabartinį 4K UHD televizorių adpatacijos tempą.

Tyrėjai iš NHK (Nippon Hōsō Kyōkai) transliavimo kompanijos mano, kad 7680 x 4320 ir panašios 2D rezoliucijos po truputį artėja prie galimybių ribos, kuomet žmogaus akys nebesugeba tinkamai apdoroti 2D vaizdų. Tai reiškia, kad 8K, kaip formatas, neatrodo labai patraukliai monitorių, televizorių ir kitoms su vaizdu susijusioms industrijoms, nes ateities vaizdo formatai bus stereoskopiniai ir reikalaus kur kas didesnės rezoliucijos, norint sukurti 3D efektą.

Pirmieji 8K televizoriai rinkoje pasirodys 2018 metais, kuomet NHK pradės oficialią transliaciją 7680 x 4320 rezoliucija. Remiantis IHS paskaičiavimais, 8K televizorių pardavimai nuo 2700 vienetų 2015 metais išaugs iki 911 000 vienetų 2019 metais. Verta pastebėti, kad visi šiais metais parduoti 8K televizoriai bus skirti karo, medicinos ir kitos specialios paskirties sritims.

Manoma, kad dėl mažesnių 8K televizorių kainų adaptacija prie naujojo standarto greičiausiai prasidės žemyninėje Kinijoje, kur per artimiausius tris metus iškils keletas naujų gamyklų, pajėgių surinkti 65" 8K televizorius. Neabejojama, kad 8K televizorių populiarėjimo tempus diktuos pirkėjų atiduodama pirmenybė tam tikram įstrižainės dydžiui. 8K reikalauja didžiulės įstrižainės, kitaip naujoj standarto teikiami privalumai iš normalaus žiūrėjimo atstumo tampa bereikšmiai.

1 Komentaras

  1. vacoum parašė:

    pasitrauks letai, tai supratau ilgai isliks

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.