9600GT spartinimas paprastesnis nei galvojote

Technikos portalas Tech PowerUp išsiaiškino vieną įdomią Geforce 9600GT vaizdo plokštės savybę. Tai automatinis grafikos procesoriaus dažnio didinimas didinant PCI-E magistralės dažnį.

Dauguma vaizdo plokščių stebėjimo bei spartinimo programinės įrangos vaizdo plokštės dažnius nuskaito iš vaizdo plokštės tvarkyklių, tačiau RivaTuner plokštės stebėjimo modulis informaciją gauna tiesiai iš dažnio generatoriaus. ATI Tool bei GPU-Z autorius W1zzard, pastebėjęs dažnių neatitikimus, išsiaiškino, dėl ko tai įvyko.

Pasirodo, 9600GT vaizdo procesoriaus pradinio dažnio kristalas yra ne 25 MHz, kaip teigė Nvidia, o 27 MHz. 25 MHz tvarkyklių rodomas dažnis yra gaunamas PCI-E magistralės dažnį padalinus iš 4. Dėl to padidinus PCI-E magistralės dažnį padidėja ne tik PCI-E magistralės pralaidumas, bet ir pačios vaizdo plokštės procesoriaus veikimo dažnis.

PCI-E magistralės dažnio didinimas taip pat ženkliai atsispindėjo ir plokštės rezultatuose, kitaip nei su 8800GT plokšte. Ši savybė greičiausiai leis gamintojai pritraukti daugiau pirkėjų prie pagrindinių plokščių su savo lustų rinkiniais, palaikančiais LinkBoost technologiją, dėl kurios aptikus Nvidia vaizdo plokštę, 25 procentais automatiškai padidinamas PCI-E magistralės dažnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.