AMD 2007m. paskutinį ketvirtį prarado 1.7 milijardo JAV dolerių

Praeitų metų paskutinio ketvirčio Intel rezultatus analitikai sutiko gan palankiai, nors kompanijos rezultatai buvo prastesni nei tikėtasi. Šiandien buvo paskelbti ir bendrovės AMD finansiniai rezultatai, kurie sulaukė nevienareikšmiškų vertinimų. Trečią metų ketvirtį AMD sutiko turėdama kelių šimtų milijonų JAV dolerių nuostolius, ketvirtąjį kompanija sutiko turėdama stulbinančius 1.772 milijardo dolerių nuostolius, tuo tarpu uždirbusi 1.770 milijardo dolerių. Palyginimui, AMD neteko 396 milijonų ir uždirbo 1.632 milijardo dolerių praeitą ketvirtį.

Stulbinantys nuostoliai, įdėmiau panagrinėjus, yra dėsningi. Anot AMD, iš prarastos pinigų sumos, net 1.608 milijardai yra kaina už nematerialųjį ATI pirkinio turtą, arba kitais žodžiais permoka už gerą ATI vardą.

Kita vertus, AMD uždirbo prieš Naujuosius Metus 8% daugiau nei trečią ketvirtį, kompanijos pelningumo marža išaugo nuo 41% iki 44%, o einamieji nuostoliai (nuostoliai dėl kompanijos išlaikymo ir pan.) sumažėjo nuo 148 milijonų iki 9 milijonų JAV dolerių, kas reiškia, kad kompanijos veikla beveik optimizavosi. Šiais nepelningais metais AMD uždirbo 6% daugiau nei 2006m. Nors AMD procesorių kaina krito, ir dėl to AMD priklausanti piniginė rinkos dalis smuko 2%, kaip paaiškėjo, AMD sugebėjo pateikti rinkai rekordinį procesorių skaičių ir procesorių skaičiais AMD rinkos dalis išaugo 1%. Namų rinkai skirtų procesorių pardavimai išaugo 11%. Kompanija sugebėjo padidinti 3% savo vaizdo kortų rinkos dalį dėl palankiai sutiktos HD3800 serijos.

Įdomūs AMD keturių branduolių procesorių pardavimų skaičiai. Korporacija Intel užtruko metus laiko, kol pasiekė 1 milijono parduotų Quad Core procesorių skaičių. AMD gi, nežiūrint į mažą procesorių dažnį bei patį procesorių persekiojančias problemas sugebėjo per tris mėnesius parduoti 400 000 keturių branduolių Barcelona procesorių. Tuo trečdaliu viršydama savo prognozes ir net keturis kartus viršydama analitikų lūkesčius. Kaip paaiškėjo, didžioji dalis parduodamų Barcelona procesorių keliauja į superkompiuterius ir serverius Opteron procesorių pavidalu. AMD atnaujino per tris mėnesius 15 superkompiuterių, kiekvienam iš jų parduodama vidutiniškai po 10 000 Barcelona procesorių. AMD taip pat laimėjo trijų superkompiuterių kontraktus, kiekviename iš kurių bus apie 25 000 minėtųjų produktų. Dėl didelės paklausos superkompiuterių ir serverių rinkoje AMD teigia neskubanti pristatyti namų rinkai greitesnių 4 branduolių procesorių. Šis kompanijos žingsnis atrodo logiškas dėl kelis kartus geresnio uždarbio iš vieno parduodamo Opteron procesoriaus nei iš vieno parduodamo Phenom procesoriaus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.