AMD Barcelona ne visur greitesnė už Intel Core 2

Testų rezultatai su keturių branduolių AMD procesoriais naudojant SPEC (Standart Performance Evaluation Corp.) testavimo įrankius rodo, kad AMD keturių branduolių procesoriai yra ženkliai greitesni slankaus kablelio operacijose, tačiau pralaimi operacijose su sveikaisiais skaičiais.

Naujųjų testų rezultatai prieštarauja anksčiau pateiktiems AMD rezultatams. Taip yra pirmiausiai todėl, kad Intel išleido naują kompiliatorių, kuris programoms sistemose su Intel procesoriais veikti pastebimai greičiau. Dėl to nemažai AMD turėtų pranašumų dingo ir su Intel kovoti jai gali sektis kiek sunkiau.

Pasak testų rezultatų iš Spec.org, tokiu pačiu dažniu veikiantis keturių branduolių Opteron procesorius neturi jokių pranašumų prieš keturių branduolių Xeon procesorių atliekant skaičiavimus su sveikaisiais skaičiais. Visgi slankaus kablelio skaičių operacijose AMD gaminys lenkia Intel analogą net 26 procentais.

Nauji Penryn šeimos procesoriai turėtų dar šiek tiek sustiprinti Intel pozicijas, tačiau AMD vietoje taip pat nesėdi ir pakankamai greitai žada į rinką išleisti 2.5GHz dažnio keturių branduolių procesorius. Kadangi užtikrinto laimėtojo tarp x86 procesorių gamintojų kol kas nėra, kova tarp jų turėtų būti įdomi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.