AMD Phenom FX pasirodys 2009 pradžioje

AMD kompanijai centrinių procesorių rinkoje sekasi kol kas nelabai gerai. AMD leidžia gerus produktus, kurie pasižymi puikiu kainos/kokybės santykiu, tačiau pralaimi Intel kompanijai kovoje dėl sparčiausio procesoriaus karūnos. Yra galimybė, kad 45 nm procesorius pagamintas Phenom procesorius, kodiniu pavadinimu Deneb FX, gali būti bendrovės šansas grįžti į aukštos klasės segmentą.

Teigiama, kad šis procesorius pasirodys pirmajame kitų metų ketvirtyje, o kaip galėjome girdėti ankščiau, veiks nemažesniu nei 3 GHz dažniu.

Tuo tarpu Intel pardavinės keturių branduolių Nehalem procesorių, kuris palaikys aštuonias procesų gijas vienu metu. Žinoma, daugelis spėja, kad šis procesorius vis tiek bus spartesnis nei AMD siūloma FX versija, bet visgi – galbūt tai leis AMD priartėti prie kitų galingų konkurento procesorių.

AMD Phenom FX turės 6 MB trečiojo lygio spartinančiosios atminties, taip pat, kaip ir visi kiti FX modeliai, bus labai draugiškas spartintojams. Pastebėta, kad AMD puikiai pasisekė ties pavadinimu „Black Edition“, kas reiškė draugišką spartintojui procesorių. Gali būti, kad kompanijos marketingo vyrukai šį procesorių pavadins AMD Phenom FX Black Edition, tačiau tai tik spėjimas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.