AMD Phenom X4 procesorių kainų atnaujinimas

AMD nesiruošia šį mėnesį apsistoti ties naujomis Radeon vaizdo plokštėmis, tačiau pirmadienį žada pristatyti naują platformą su naujais Phenom procesoriais ir naująją 700 serijos pagrindinę plokštę. Prie viso ko, naujosios pagrindinės su 790FX lustų rinkiniu pasirodys tik ką po Phenom pasirodymo, tai yra kitą savaitę.

Priminsime, kad Phenom procesoriai pagaminti pagal K10 micro-architektūrą ir bandys atvirai kovoti su šiuo metu spartos lyderiais – Intel Core 2 šeimos procesoriais. Išleidime pasirodys trys modeliai, juos esame minėję ir ankščiau, tačiau paminėsime ir dabar – tai X4 9700 (2,4GHz), 9600 (2,3GHz) ir 9500 (2,2GHz)

Dabar pateikiamos kainos turėtų būti oficialios ir pagal jas bus galima pirmadienį įsigyti procesorius:

Phenom X4 9700 – 279 JAV doleriai.

Phenom X4 9600 – 269 JAV doleriai.

Phenom X4 9500 – 239 JAV doleriai

Pastebėjus iš kainų schemos, galime manyti, kad tokios AMD Phenom kainos turėtų paskatinti keturių branduolių Intel Penryn pigimą. Tiesa, daug kainų manipuliacijų pasirodė ties „Phenom“ procesoriais, tačiau, pasak pardavėjų, kainos bus tos, kurios yra nurodytos šioje naujienoje.

Verta paklabėti ir apie AMD strategija. Vien Phenom kaina turbūt sako tai, kad Phenom X4 9700 nesivaržys su Intel galingiausiu monstru už 999 JAV dolerius, tačiau čia, matyt, AMD žaidžia ties vidutiniais pirkėjai – pasiūlyti kuo geresnį kainos/kokybės gaminį. Kažkas panašaus su naujaisiais Radeon HD38xx ir vyksta. AMD taikosi į vidutinės kainos segmentą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.