AMD, Nvidia ir VIA gali kurti atskirą USB 3.0 specifikaciją

Turbūt jau daugelis žinote ar bent jau esate girdėję apie kitais metais pasirodysiantį USB 3,0 duomenų sąsajos standartą. Naujoji versija teoriškai turėtų būti 10 kartų greitesnė bei pasiūlyti visišką suderinamumą su senuoju standartu – viskas kaip ir gražu, tačiau atrodo suderinamumo problemų išvengti nepavyks.

USB 3.0 standarto specifikacijų kūrimą yra atsakingos trys bendrovės iniciavusios šį projektą – tai Hewlett-Packard, Micrososft ir Intel. Dėl pastarosios kompanijos vykdomų veiksmų, kurie „supykdė“ AMD bei kitus lustų rinkos žaidėjus, kitais metais galime laukti dviejų skirtingų specifikacijų USB 3.0 standartų.


USB 3.0 jungties kontaktų schema

News.com tinklapyje publikuojama AMD šalininkų nuomonė dėl susiklosčiusios priešpriešos dėl naujojo USB standarto: „Sunkiausia yra tai, kad Intel neteikia jokių naujojo standarto specifikacijos duomenų lustų ir procesorių rinkoje esančioms kompanijoms“. Turbūt pamanėte, kad Intel nori privatizuoti naująjį standartą, tačiau viskas yra kiek kitaip. Bendrovė standarto specifikacijas tikrai išleis, tačiau tik šių metų pabaigoje ar 2009-ųjų pradžioje. Tai reiškia, kad iki to laiko bendrovė galės nevaržomai valdyti USB rinką nuo šešių iki devynių mėnesių, kai tuo tarpu konkurentams neliks nieko kito, kaip tik laukti. News.com šaltinių teigimu, Intel neturi jokios naudos užlaikydami specifikacijos išleidimą, kadangi USB 3.0 standarte panaudota gausus intelektinės nuosavybės kiekis iš PCI Special Intrest Group asociacijos, tad toks kompanijos žingsnis atrodo itin keistas.

Ir kaip visa tai vertina ir savo veiksmus vertina patys Intel? News.com pavyko susisiekti ir su šaltiniais artimais šiai kompanijai: „Mes dirbame savo darbą, ir tai jau nebe industrijos pastangų reikalas“. Kiti artimi šaltiniai pridūrė: „Intel specifikacijas išleis tik tada, kada pastarųjų kūrimas bus visiškai baigtas. Ir jis nėra baigtas. Jei specifikacijos būtų subrendusios išleidimui, jos būtų seniai išleistos“.

News.com teigimu AMD, Nvidia ir VIA kompanijų nepasitenkinimas gali privesti prie šių kompanijų aljanso sudarymo siekiant sukurti savo specifikacijas USB 3.0 jungties standartui. Teoriškai kito tipo specifikacija būtų visiškai suderinama su Intel variantu, tačiau galutiniams vartotojams atsirastų keblumų, suderinamumo atžvilgiu. „Tai nėra gerai vartotojams. Tačiau mes neturime kito pasirinkimo“ – teigė AMD šalininkai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.