AMD ir Freescale sandėris

AMD pirmadienį paskelbė, kad leis kelias savo technologijas naudoti kompanijai Freescale. Šio sandėrio tarp dviejų kompanijų pagrindinė priežastis yra tam kad Freescale reikia kelių 2D ir 3D grafikos technologijų savo ateinančiuose mobiliuose įrenginiuose.

Pagal AMD spaudos pranešimą, Freescale savo i.MX procesoriuose naudos OpenGL ES 2.0 bei OpenVG 1.0 technologijas iš AMD. Tokie procesoriai iš Freescale bus skirti nešiojamiems multimedijos grotuvams, navigacijos sistemoms it pan.

Patobulintoje Imageon mobiliųjų grafikos lustų architektūroje, AMD teigimu, bus įgyvendinta "Unified Shader" technologija bei aparatinis vektorinės grafikos ir flash animacijos spartinimas. Ši architektūra, kaip žada gamintojai, turėtų atnešti aukštos kokybės grafiką bei kartu sumažinti suvartojamos energijos kiekį.

AMD ir Freescale puslaidininkių kompanija neviešino sandėrio detalių. Šiaip ar taip, atrodytų gana keista, kad viena lustų kompanija suteikia savo technologijų teises kitai panašaus pobūdžio kompanijai. Dėl tokio žingsnio AMD taip pat daro šiokias tokias kliūtis savo gaminių rinkai.

Dauguma AMD grafikos technologijų atkeliavo iš kompanijos ATI, kurią Advanced Micro Devices nupirko 2006 metais. Tokie produktai kaip Imageon multimedijos procesorių serija, kuri šiuo metu yra naudojama daugybėje multimedijos įrenginių, yra tiesioginis kompanijų susijungimo rezultatas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.