AMD pademonstravo veikiančius 45 nm Quad-Core

AMD pademonstravo veikiančius 45 nanometrų technologijos principu pagamintus Shanghai (serverinius) ir Deneb (stalinius) keturių branduolių procesorius. Šie lustai veikė su keleta operacinių sistemų skirtų serveriams ir įprastiems vartotojams. Taip pat buvo naudojamos intensyvios programos, kad būtų galima pamatyti, kiek AMD sugebėjo padaryti, kurdama šiuos procesorius. Pateiktos ir aukštos rezoliucijos nuotraukas, kurias išvysite paspaudę mažesnius jų analogus(red. dešinėje matote 300 mm lakštą, kuris naudojamas šių procesorių gamybai).

Šie, CeBIT parodoje pasirodę 45 nm AMD proceriai buvo kurti siekiant kuo geresnio našumo vatui santykio, sakoma kompanijos pranešime. Viena iš didesnių lustų gamintojų teigia, kad siekiant maksimalaus rezultato, buvo suderintos tokios technologijos, kaip imersinė litografija ir ketvirtosios kartos „ištemptas silikonas“.



 Sudėtinė 45 nm keturių branduolių šerdis.

Pirmieji AMD 45 nanometrų technologijos principu gaminami keturių branduolių lustai buvo pagaminti Fab 36 laboratorijoje, Dresdene, Vokietijoje, naudojant 300 mm lakštus. Kompanija tikisi pirmuosius 45 nm produktus pateikti jau šiais metais.



Viena 45 nm procesoriaus šerdis. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.