AMD pristato Puma

Vakar AMD pristatė savo naują mobiliąją platformą Puma, anonsuotą dar praeitų metų balandį. Jos pagrindu taps Griffin branduolio procesoriai ir RS780M serijos lustų rinkinys.

Kaip skelbia Dailytech, Griffin procesoriai, pavadinimu Turion Ultra kol kas bus dvibranduoliniai, ir, kad būtų efektyviau valdomas jų sunaudojamos energijos kiekis, turės atskiras energijos linijas kiekvienam branduoliui bei integruotam šiauriniam tiltui. Kiekvienas branduolys taip pat galės dirbti skirtingu dažniu.

Griffin turės 1 megabaitą L2 spartinančiosios atminties ir palaikys DDR2-667 bei DDR2-800 SO-DIMM DDR2 atmintį. Kadangi Griffin yra tos pačios K10 architektūros kaip ir staliniams kompiuteriams skirti Phenom, jis palaikys HyperTransport 3.0 magistralę.

RS780M lustų rinkinys turės integruotą DirectX 10 vaizdo posistemį, AMD teigimu, 4-5 kartus greitesnį už Intel X3100. Jeigu kompiuteryje įdiegtas atskiras vaizdo posistemis PowerXpress technologija leis esant reikalui jį išjungti ir dirbti tik su integruotu posistemiu tam, kad nebūtų eikvojamas kompiuterio akumuliatorius.

Puma platformos nešiojamųjų kompiuterių pasirinkimas bus platus, o jų kainos svyruos tarp 700 ir 2500 JAV dolerių. Naujų gaminių sulaukti turėtume antro šių metų ketvirčio pabaigoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.