AMD ruošiasi greitu metu išleisti dviejų procesorių vaizdo plokštes

Šiandien, nepaskelbti vaizdo plokščių gamintojai, IT naujienų portalui TG Daily pranešė, kad AMD kompanija globalinei rinkai ruošia dviejų grafinių procesorių vaizdo plokštes. Naujieji vaizdo posistemiai kaip jau žinoma vadinsis ATI Radeon HD3870 X2.

Tinklapio TG Daily korespondentai lankęsi CES 2008 parodoje turėjo unikalią galimybę ne tik apžiūrėti būsimą vaizdo plokštę, bet ir sužinoti tikslias technines specifikacijas, tačiau dėl kompanijos autorinių teisių, žurnalistams specifikacijas skelbti savo svetainėje buvo leista tik 28-tą šio mėnesio dieną. Tačiau neatskleidžiami šaltiniai, anot TG Daily, pranešė, kad specifikacijos ir pati vaizdo plokštė plačiajai visuomenei oficialiai bus pristatytos savaitę ankščiau, t.y. sausio 23-čią dieną.

Būsima ATI Radeon HD3870 X2 vaizdo plokštė, savyje „talpins“ du R680 grafikos procesorius ir palaikys Crossfire technologiją, kas atitinkamose pagrindinėse plokštėse leis sujungti dvi tokias plokštes ir džiaugtis iš viso keturių procesorių skaičiavimo galia.

Kaip teigia kitas, IT naujienų portalas VR-Zone, AMD kompanija šiandien informavo savo partnerius, kad plokštė kainuos 449 JAV dolerius ir į rinką išleista bus kartu su ATI Radeon HD3650 (RV635), HD3450 (RV620) ir 780G (RS780) produktais.

Kol kas pati AMD kompanija nei išleidimo datos, nei būsimos plokštės kainos nepatvirtino oficialiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.