AMD vis labiau į rinką skverbiasi su spartintomis vaizdo plokštėmis

Visiems aiškus AMD noras – kuo labiau padidinti savo rinkos dalį ir taip priartėti prie konkurentų nVidia. Ypač daug AMD tikisi iš 2008 metų, kada pastaroji kompanija išleis keletą naujų vaizdo plokščių, tačiau jos planuose ir naujas tikslas – suteikti dar daugiau galimybių gamintojams išleisti kuo daugiau ir kuo geriau gamykliniu būdu spartintų vaizdo posistemių. Taigi galime numanyti, kad Sapphire ar HIS kitąmet išleis nemažai paspartintų variantų.

Tai daroma dėl to, kad spartinti variantai, beabejos, yra žymiai spartesni nei įprasti variantai. Visų tikslas vienas, tiek AMD, tiek ir jų partneriams – padaryti, kad vaizdo posistemio norėtų pirkėjas. Spartinti variantai yra šiek tiek brangesni, dažniausiai naudoja žymiai geresnius aušintuvus, nei yra rekomenduojami, tai suteikia spartos prieaugį ir šiokį tokį pranašumą prieš konkurentus.

nVidia tokia strategija naudoją jau ilgą laiką – ypač tuo garsėja JAV esanti bendrovė XFX, kuri ypač gerai žinoma spartinimo fanatikams. Matėme spartintų variantų ir ties AMD Radeon 2000 serija, tačiau jų turėtumėme sulaukti žymiai daugiau Radeon 3000 serijoje. Ar pavyks su tokiu žingsniu padidinti rinkos dalį ir priartėti prie nVidia? Tik laikas parodys, o 2008 atrodo daug žadantys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.