ASUS pristato ROG XG Station

Vakar kompanija ASUS pagaliau pristatė beveik prieš pusantrų metų anonsuotą ASUS ROG XG Station. Tai išorinis įtaisas, į kurį dedama atskira vaizdo plokštė, skirtas tiems, kuriems nepakanka nešiojamojo kompiuterio vaizdo posistemio pajėgumų.

ASUS savo įrenginį pardavinės kartu su ASUS Geforce 8600GT vaizdo plokšte (540 MHz GPU ir 1400 MHz VRAM dažniai, 256 MB GDDR3 atminties). ASUS teigimu, nešiojamasis kompiuteris su XG Station 3D Mark 2006 programoje greitesnis už Intel 965GM grafikos posistemį 6.7 karto.

Visgi tokios spartos kaip su staliniame kompiuteryje naudojama 8600GT vaizdo plokšte nereikėtų tikėtis. To priežastis – Express Card lizdas, per kurį XG Station ir jungiamas prie nešiojamojo kompiuterio, suteikiantis tik PCI-E x1 pralaidumą.

XG Station priekyje įrengtas ekranas, atvaizduojantis tokius duomenis kaip GPU dažnis, temperatūra ar kadrų per sekundę skaičius. Šalia ekrano esantis reguliatorius leis bet kada padidinti arba sumažinti GPU veikimo dažnį.

Be dviejų DVI jungčių, prie kurių galima prijungti atskirus monitorius, įrenginys turės ir TV Out išvestį, dvi USB jungtis, mikrofono bei ausinių lizdus.

Visas gaminio specifikacijas rasite čia. XG Station kaina turėtų siekti 349 eurus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.