ATI FireStream 9170 – žaidėjai gali neskaityti

 

„AMD“ ir „nVidia“ ieško galimybių išnaudoti grafinius branduolius kitose srityse, o ne tik žaidimuose. Kai „ATI“ paskelbė, kad jos GPU gali būti naudojami ir „Folding@home“ tikslais gamintojai pastebėjo ir kitas šių lustų galimybes.

„nVidia“ pirmą kartą pristatė tokias plokštes šių metų birželio mėnesį. Tai buvo nauja linija pavadinimu Tesla, kuri turėjo C870, S870 ir D870 modelius. Beveik visi produktai buvo „nVidia“ 8 serijos vaizdo plokštės be DVI išvsties jungčių, kuriomis vaizdas iš vaizdo plokštės keliauja į monitorių

„Tesla C870“ yra aukštos klasės, keturių grafinių branduolių išorinė sistema. Šie „Tesla“ produktai yra skirti įvairioms medicininėms ir kitokioms mokslinėms reikmės, nes lyginant su įprastais procesoriais jos yra pranašesnės.

„AMD“ jau pristatė konkuruojantį GPGPU – „FireStream 9170“, kuris yra pirmasis industrinis GPU su dvigubos precizijos slankiojančiu kableliu. „FireStream 9170“ darbuojasi su 320 stream branduolių ir 2GB GDDR3 vaizdo operatyviosios atminties.

„AMD“ tikina, kad plokštė pasiekia 500-ų gigaflopų galią. „FireStream 9170“ jungiama per „PCIe 2.0 x 16“ sąsają ir yra suderinama su Windows XP, XP64, Linux 32 bei Linux 64 operacinėmis sistemomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.