ATI išleidžia Catalyst 8.6 tvarkykles

Pranešinėti apie Nvidia tvarkykles yra sunku – jų pasirodo daug ir dažnai. ATI imasi kitokios taktikos ir naujas tvarkyklių versijas leidžia mažai kiekiais, tačiau dažniausiai jos atneša našumą naujos kartos vaizdo posistemiams. Dabar pasirodė Catalyst tvarkyklės pažymėtos 8,6 numeriuku.

Pasak ATI, naujosios tvarkyklės padidins Radeon HD3000 ir HD2000 serijų vaizdo plokščių našumą 3DMark Vantage teste, Call of Duty 4, Call of Juarez DX10, Company of Heroes, Lost planet ir kai kuriuose kitose žaidimuose. Taip pat išspręstos problemos buvusios su Bioshock, Call of Duty, Crysis, Stalker, UT 3 žaidimais, viskas ištaisyta naujoje tvarkyklių versijoje, ko ir buvo galima tikėtis.

Visos naujos savybės yra susijusios su OpenGL palaikymu. Į Catalyst 8.6 įdėta "anti-aliasing" filtro palaikymo galimybė OpenGL, tai pat pagaliau su OpenGL galima pilnai naudoti CrossFireX (keturi GPU) technologiją. Pirmoji minėta ypatybė dabar leidžia OpenGL rėžime pasijungti 12x ir 24x "anti-aliasing" rėžimus, ir kaip jau supratote, antroji leidžia CrossFireX technologijai dirbti OpenGL aplikacijose.

Trečioji savybė yra išties įdomi. Pagaliau mums nereikės perkrauti sistemos norint pakeisti esamas tvarkykles. Tiesa, šis „triukas“ suveiks tik tuo atveju, jei jūs senas tvarkykles pakeisite Catalyst 8.6 tvarkyklėmis. Taip pat vienas užslėptas dalykas – šios tvarkyklės pilnai palaikys Radeon HD4000 serijos vaizdo plokštes, nors tai oficialiai nebuvo paskelbta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.