ATI mato perspektyvas žaidimų rinkoje

ATI grafikos marketingo viceprezidentas Matas Skineris (Matt Skynner) pareiškė, kad šiuo metu ATI dairosi kaip pagerinti savo pozicijas ties tiesioginiu žaidimų marketingu. Kompanija nori geriau sutarti su nepriklausomais programinės įrangos kūrėjais bei taip geriau adaptuoti savo vaizdo plokštes daugeliui žaidimų. Nors tai nėra oficialiu, tačiau žaidimuose, kuriuose minimas „The way it’s meant to be played” užrašas testų metu geriau pasirodo Nvidia kompanijos vaizdo posistemiai. ATI, tuo tarpu, suprato, kad tai veiksmingas rinkodaros įrankis ir imsis atitinkamų veiksmų ties juo.

Žinoma, kūrėjai kol kas lieka ramūs, tačiau to nepasakysi apie leidėjus, kurie ir kontroliuoja kūrėjus. ATI, matyt, supranta tai, kad norit kažko pasiekti teks „pakratyti kišenes“, o tai leistų priartėti tiek prie leidėjų, tiek ir prie žaidimų kūrėjų.

Tačiau mes pažvelkime į viską realiai. Nvidia ne kartą yra švaisčiusi pareiškimais apie tai, kad ATI neturi lėšų sukurti vieną galingą lustą, kaip kad jų GT200, tačiau ATI atrėždavo, kad taip neapsimoka. To rezultatus mes jau matome – „pigusis“ RV770 lustas konkuruoja su GTX 260, o iš dviejų RV770 sudaryta R700 vaizdo plokštė įveiks „nepigų“ GT200 lustą, kuris kol kas visu pajėgumu veikia GTX 280 vaizdo plokštėje. Žinoma, mes ne apie tai, bet tai pasako viena – ATI neturi lėšų švaistymui, kaip kad Nvidia. Veikiausiai ATI susitelks ties keliais ypač svarbiais leidėjais, kaip kad ankščiau minėtas jų galimas bendrininkas Blizzard, ir nors su nedidžiausiu biudžetu pasistengs išlaikyti deramas pozicijas ir kare dėl leidėjų.

Greitu metu mes turėtumėme sužinoti daugiau apie naujus ATI partnerius, tačiau atrodo, kad kompanija pagaliau atsipeikėjo bei suprato kur link reikia žengi. Nors tai ATI galėjo padaryti ir ankščiau, tačiau geriau dabar, nei niekada. Sveikintinas ir kompanijos bendradarbiavimas kuriant žaidimus, kurie palaikys DirectX 10.1 standartą, ko dar nesugeba Nvidia vaizdo plokštės, tai gali būti sėkmingas bendradarbiavimas ir tiesa ta, kad tai mažų mažiausiai pradžia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.