ATI netriukšmaudama paleidžia 2900 GT

 

„ATI“ ir „nVidia“ ir vėl surėmia kardus kovojant dėl Jūsų vaizdo plokštei skirtų pinigų. „AMD“ nėra patenkinta „nVidia“ dominavimu rinkoje ir be abejonės siekia tai keisti, tačiau daugelis mano, kad tam nėra vilčių. „nVidia“ nesenai išleido 8800 GT, kuri siūlo labai gerą našumo/kainos santykį, o tuo pat metu žaidėjai laukė „ATI“ atsako į šį, labai sėkmingą „nVidia“ gaminį.

„ATI-AMD“ labai tyliai pristatė naująją „Radeon HD 2900 GT“ vaizdo kortą. Taip nepastebimai, kad net „ATI“ internetiniame puslapyje ją surasti buvo labai sunku. Populiarūs „ATI“ plokščių perpardavinėtojai netgi nėra sudarę „HD 2900 GT“ pasirinkimo sąrašų, o iš partnerių vienintėlė „Sapphire“ ją rodo savo svetainėje.

Viena pagrindinių kanadiečių partnerių „Sapphire“ tikina, kad „HD 2900 GT“ turi 700 milijonų tranzistorių, yra pagaminta naudojant 80nm technologinį procesą bei turi 256-bit pralaidumo 4-kanalų GDDR3 atmintį. Plokštė pilnai palaiko „DirectX 10“ ir turi 240 stream procesorių.

„Sapphire“ pateikią ilgą „HD 2900 GT“ savybių sąrašą. Kaip ir kitos „HD 2900“ serijos vaizdo plokštės, GT turi integruotą 5.1 erdvinio garso lustą leidžiantį naudojant HDMI jungtį pernešti tiek vaizdą, tiek ir garsą. Plokštės branduolys dirba 600 Mhz, o atmintis 1600 Mhz dažniu. Kol kas „Sapphire“ nekalba nei apie kainą, nei apie pasirodymo datą.

„nVidia“ neatsilieka nuo mados ir taip pat nusprendė netriukšmaujant paleisti naują gaminį – „GeForce 8800 GTS SSC“. Šis riboto skaičiaus kūrinys siūlo 112 stream procesorių, kai senuosiuose modeliuose galima rasti 96 tokius vienetus. Jau dabar laukiame dar daugiau „GeForce 8800“ serijos įpėdinių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.