ATI ruošia CrossfireX

Crossfire technologiją ATI pristatė dar 2005 metais, tačiau tokio populiarumo, kaip Nvidai SLI jai nepavyko pasiekti. Visgi ATI tikisi situaciją pakeisti, pristačiusi Crossfire X.

Vėliau šias metais AMD padalinys ATI turėtų pristatyti CrossfireX technologiją, kuri turėtų įnešti naujovių, tokių kaip Crossfire iš trijų ar keturių vaizdo plokščių, Crossfire Overdrive ir Hybrid Crossfire. Taip pat turėtų pagerėti ir Crossfire sparta bei suderinamumas.

Naująją technologiją palaikys būsimi AMD lustų rinkiniai AMD 790X ir 790FX, bei nemažai vaizdo plokščių, tarp kurių Radeon HD 2600 serija, būsimos plokštės su RV670 vaizdo procesoriais ir galbūt Radeon HD 2900 serija. Galutinis sąrašas kol kas dar neaiškus.

Su CrossfireX bus įgyvendintos ir minėtos Crossfire Overdrive bei Hybrid Crossfire. Pirmoji 3D aplinkoje pakels vaizdo plokštės dažnius, o antroji bus Hybrid SLI analogas ir leis integruotam vaizdo posistemiui ir atskirai vaizdo plokštei veikti kartu, taip padidinant veikimo spartą, o nesant 3D apkrovos išjungti atskirą vaizdo plokštę ir taip taupyti sunaudojamą energijos kiekį.

CrossfireX bus dalis AMD "Spider" platformos, kuri greičiausiai pasirodys šių metų gale.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.