Ageia mažina PhysX spartintuvo kainą

Nors Ageia neturi konkurentų pagalbinių žaidimų fizikos skaičiavimų procesorių gamyboje, jos gaminys, praėjus daugiau nei pusantrų metų nuo pasirodymo, netapo populiarus. Tai susiję su didele spartintuvo kaina bei nedideliu žaidimų, išnaudojančių šį gaminį, kiekiu. Visgi šią savaitę Ageia paskelbė, kad savo PhysX spartintuvo kainą artėjant šventėms sumažins iki 99 JAV dolerių.

Pradžioje ASUS ir BFG gamintos plokštės su Ageia PhysX procesoriumi, turinčios 128MB 733MHz GDDR3 tipo atminties ir veikiančios PCI magistralėje, buvo pardavinėjamos už 299 dolerius, tačiau praėjusių metų gale ši suma buvo sumažinta iki 179-249 dolerių. Visgi kainos sumažinimas neatnešė lauktų rezultatų, todėl Ageia dabar mažina savo gaminio kainą iki 99 dolerių. Be to, kompanija pažadėjo išleisti specialią Unreal Tournament 3 modifikaciją su dviem lygiais, kuriuose bus praplėsti fizikiniai efektai.

Tiems kas nežino, kam žaidimuose naudojamas fizikos spartintuvas pasakysiu, kad jis padeda kuri realistiškus efektus (tikroviško judėjimo įspūdį, vandens bangavimą ir pan.). Visgi žaidimai, išnaudojantys šį vaizdo spartintuvą, turi būti sukurti į pagalbą pasiteikiant Ageia programavimo įrankius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.