Analitikai: "Sony" mažins 80GB "PS3" versijos kainą

"Sony" liepos mėnesį paskelbė apie 60 GB "PS3" konsolės kainos mažinimą 100 JAV dolerių (iki 499) ir pristatė naują versiją su 80GB ir kartu pakuotėje esančiu žaidimu "Motorstorm" ši pakuotė perėmė senosios versijos kainą – 599 JAV dolerius. Vėliau sekė SCEA (Sony Computer Entertainment America) atstovo spaudai Deivo Karrakerio (Dave Karraker) pranešimas jog Šiaurės Amerikoje bus pardavinėjamos abi versijos vienu metu, tiesa kol pasibaigs 60GB versijos atsargos. Buvo užsiminta kad jų dar yra nemažai. Taigi buvo galima laisvai pasirinkti – 60 ar 80 GB.

Vėliau, jau rugpjūčio mėnesį tas pats Deivas Karrakeris informavo apie tolesnę įvykių eigą: "Mes jau nebeturime sandėliuose senosios versijos. Viskas išparduota ir išvežiota mažmenininkams. Taipogi neturime informacijos ir apie tai kiek jų yra parduotuvių lentynose ir kiek dar atsargų sandėliuose turi prekybininkai. Tačiau sprendžiant iš jų pranešimų – 60GB versijos atsargų yra dar nemažai". Pasak neseno "Sony" delegatės Kimberly Otzman atsargos tikriausiai pasibaigs jau gana greitai – spalio mėnesį. Tuomet JAV parduotuvėse nebebus galima įsigyti 60 GB "PS3" Prekyboje liks tik naujoji 80GB versija.

Kaina buvo itin jautrus ir ginčytinas klausimas naujajai "Sony" konsolei. Ne visi mano kad už 80GB versiją normali kaina yra beveik 600 JAV dolerių. Tad tikėtina kad daugumai pirkėjų sumažinta kaina 100 "baksų" padidintų susidomėjimą naujuoju "Sony" kūriniu.Tikėtina kad kompanija jau svarsto tokią galimybę, tačiau tradiciškai tyli kietai sučiaupusi lūpas. Analitikas Edward Woo tvirtai įsitikinęs kad taip įvyks ir 80GB "PS3" versija atpigs visu 100 JAV dolerių. "Tai dalykas, kurio tikisi visi" – sakė Woo interviu "todėl būtų itin didelis siurprizas jei "Sony" nežengtų tokio žingsnio"

Na mintys išties drąsios, ir reikia pripažinti kad mums vartotojams nuo konkurencijos ir kainų mažinimo tik geriau. Laukiame oficialaus "Sony" pareiškimo. Beje, nors ir kainos mažinimas įvyktų, "PS3" vistiek liktų brangiausia konsole. Šiuo metu "Xbox 360 Elite" kainuoja 449 "baksus" , už premium versiją prašoma 349 dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.