Apple: Mes didžiausi muzikos platintojai JAV

Apple išplatino pranešimą, kuriame sakoma, kad skaitmeniniai įrašai pelnė pergalę, nes sausio-vasario mėnesiais pagal parduodamų įrašų kiekį jie aplenkė prekybos gigantą Wal-Mart. NDP suskaičiavus sausio-vasario pardavimus, nuo šiol Apple iTunes sistema tapo didžiausiu muzikos platintoju JAV.

Kaip žinia, tokie prekybos centrai kaip Wal-Mart, Best Buy ar Target negali pardavinėti pavienių kūrinių, ką daro iTunes, tačiau skaičiavimo sistema paprasta – vienas parduotas muzikos diskas yra vertinamas kaip 12 parduotų dainų iTunes internetin4je parduotuvėje.

Apple jau pernai galėjo pasigirti tuo, kad iš ketvirtos pozicijos, tada dar buvę už Wal-Mart, Best Buy ir Target nugarų, metų gale sugebėjo aplenkti pastaruosius du gigantus, o dabar krito ir minėtasis Wal-Mart. Tai tik dar vienas ženklas, kad skaitmeniniai įrašai sparčiai populiarėja. Visai neseniai Amazon pristatė savo skaitmeninį įrašų portalą, o ir MySpace kartu su trimis didžiosiomis įrašų kompanijomis kuria bendrą skaitmeninių įrašų portalą, kuris turėtų konkuruoti su iTunes.

Įpročiai keičiasi – vietoj viso albumo pirkimo, žmonės pradeda pirkti tik singlus, tai yra vieną jiems patinkančia dainą. Nuo to kenčia įrašų pramonė, nes jie iš albumų pardavimų gauna daugiau pelno, nei iš tokių parduotuvių kaip iTunes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.