Apple apriboja iPhone pardavimus – du telefonai vienam žmogui

„Apple“ kompanija nuo pat „iPhone“ išleidimo į prekybą pradžios suteikė šiam produktui daugybę apribojimų, kaip antai atviro kodo programinės įrangos nepalaikymas, integruotas akumuliatorius, būtinas „iTunes“ programinės įrangos turėjimas ir t.t. Tačiau tai dar ne pabaiga – „Apple“ ėmėsi įdomios politikos ir nuo šiol vienam žmogui leis nusipirkti nedaugiau dviejų telefonų.

Toks įdomus žingsnis gali atrodyti, kaip faktas įrodantis nepaprastą produkto populiarumą, tačiau realybėje „Apple“ tuo siekia sumažinti savo „atrištų“ telefonų (jais prekiaujama Prancūzijoje) pardavimus bei jų perpardavinėjimus. Pastarąjį veiksnį patvirtino „Apple“ atstovė spaudai Natali Keris (Natalie Kerris).

Anot kompanijos, apie 250 000 telefonų iš 1,4 milijono parduotų, buvo nupirkti su tikslu „atrakinti“ bei perparduoti juos įvairiose kitose šalyse. Nors telefonas oficialiai gali atlikti savo ryšio funkcijas tik Jungtinėse Amerikos Valstijose ir tik „AT&T” ryšio operatoriaus tinkle, tačiau „atrištieji“ telefonai yra ypač populiarūs ne tik Amerikoje, bet ir visoje Europoje, bei netgi Rusijoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.