Apple atnaujinti iPod’ai; iPod Touch

„Apple“ visam pasauliui pristatė savo iš pagrindų atnaujintą iPod „komandą“ kartu su naujai-senu „iPod touch“. Šis gaminys yra iPhone kopija be GSM ir telefono galimybių.

Naujasis grotuvus identišką kaip ir iPhone 3.5 colių ekraną, bei 8mm storį. Yra galimi du atminties pasirinkimai – 8 ir 16 GB. „Apple“ taip pat suteikia tą pačią lietimui jautrio ekrano sąsają, įskaitant „Cover Flow“.

„iPod touch“ turi tas pačias, kaip ir iPhone galimybes prisijungti prie 802.11b/g Wi-Fi tinklo. Vartotojai be abejonės naudos tai namuose ir viešose bevielio interneto prieigose. Taip pat „Touch“ siūlo tas pačias galimybes su jau įdiegtomis programomis, kaip jau ir visiems žinomas „iPhone“.

„Safari“ ir „YouTube“ aplikacijos yra suinstaliuotos, jau nusipirkus įrenginį, taigi mes neturėsime problemų naršydami internete ir žiūrėdami video. „Apple“ taip pat įdiegė kalendorių, kontaktų užrašus, laikrodį, kalkuliatorių ir nuotraukų programas. Apskritai kalbant „iPod touch“ yra tas pats „iPhone“ tik be SIM kortelės ir mažesnės kainos, kuri už 8GB versiją siekia 300 JAV dolerių, o už dvigubai talpesnį „iPod“ sumokėsime šimtu daugiau – 400 JAV dolerių.

Jau egzistuojantys „iPod“ modeliai yra pakeisti iš pagrindų, mes nustebsime pamatę atnaujintus „Shuffle“, „Nano“ ir standartinį grotuvus. „Apple“ pagaliau nusprendė pavadinti standartinį, kietąjį diską turintį iPodą – nuo šiol jis „iPod classic“. Naujieji „iPod classic“ yra pilnai metalo dizaino ir dar plonesni, nei ankstesnis modelis.

„Apple“ padidino atnaujintų klasikinių fenomenų talpą – nuo šiol flagmanas bus 160GB talpos „iPod classic“, o 80GB taps baziniu dydžiu. Baterijos gyvavimo laikas naujuose „iPod classic“ taip pat pailgintas ir dabar siekia net 40 valandų muzikos klausymo ir 7 valandos video failų peržiūros. Šio 80 GB grotuvo kaina siekia 250 dolerių ir 100 JAV dolerių daugiau už dvigubai didesnę 160 GB versiją.

„Apple iPod nano“ yra visiškai naujas taip pat, šį kartą jau visai kitokioje būsenoje nei ankstesnių kartų „Nano“ – naujas gražuolis tapo storuliuku :). „iPod nano“ įgavo galimybę groti video failus savo 2 colių QVGA(320×240) displėjuje. „Apple“ siūlo mums naująjį mažylį 4 ir 8 GB talpos ir penkių skirtingų spalvų – juodos, sidabrinės, žalios, mėlynos ir raudonos. Nauji žaidimai, tokie kaip Vortex ir Sudoku, yra jau įdiegti į ši gražuoliuką. „iPod nano“ kaina už 4GB versiją sieks pusantro šimto JAV valiutos ir 200 dolerių už 8 GB versiją.

Abudu nauji „iPod classic“ ir „nano“ mums siūlo naują vartotojo sąsają su „Cover Flow“.

Ir pabaigoje apie „iPod shuffle“ pasikeitimus, kurių yra tikrai nedaug. „iPod shuffle“ atrodo lygiai taip pat, kaip ir ankstesnioji karta, bet šį kartą jau su naujomis spalvomis, tarp kurių puikuojasi ir raudonas „nenuorama“. „iPod shuffle“ taip pat bus bus mėlynos, žalsvai mėlynos ir vandens žalios spalvos, o kaina už vienintelį 1 GB pasirinkimą sieks 80 JAV dolerių.

Tikimasi prekyboje visiškai naują „iPod“ brigadą pamatyti prekyboje šią savaitę.

Tuo pačiu, greičiausiai atsižveIgdama į „Apple“ ėjimą, „Microsoft“ savo 30GB talpos „Zune“ įkainavo 200 JAV dolerių. „Microsoft“ šį kainų mažinimą ji paskelbė savo „ZuneInsider“ „blog‘e“. Su naujų „Apple iPod“ ir „iTunes Wi-Fi“ muzikos parduotuvės pasirodymu, 50 dolerių pigesnis Zune nebeturi užtektinai galios patraukti pirkėjus į savo pusę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.