Apple iPhone 3G pradės palaikyti kitais metais

Pasak pranešimų, pirmieji Apple sukurti telefonai su 3G ryšiu iPhone turėtų pasirodyti jau kitais metais. Churchill Club vietoje vykusiame susitikime buvo galima kai ką išgirsti.

Ten dalyvavo ir vienas iš AT&T vadovų – tai Randallas Stephensonas. Žinoma, žurnalistai buvo labai įkyrūs ir į vieną iš įdomesnių klausimų buvo atsakyta. Buvo paklausta, kada galima tikėtis iPhone telefone 3G ryšio? R. Stephensonas tiesmukiškai atsakė: „Jūs jį turėsite kitais metais“. Verta priminti tai, kad AT&T yra vienintelė kompanija, kuri gali pardavinėti iPhone JAV rinkoje ir jos žodžiais galima iš dalies tikėti.

Prieš išleidimą daugelis peikė Apple dėl to, kad iPhone nėra 3G ryšio. Dabar ten galime išvysti tik seną EDGE technologija, kurios greitis nuo 70 kb/s iki 140 kb/s, o teorinė didžiausia sparta – 320kb/s. Tuo tarpu 3G tinklai, kurie dar žinomi HSDPA/UMTS, gali duoti nuo 600 kb/s iki 3,2mb/s greitį. Taigi dabartiniu greičiu ypač nepatenkinti Europiečiai, nes jie yra pratę prie 3G technologijų ir lėtas pašto tikrinimas ar naršymas internete. Tai gali būti didelis minusas iPhone, nes vartotojas gali pirkti ne šį telefoną, tačiau panašios kainos išmanųjį telefoną su 3G. Stevas Jobsas, Apple įkūrėjas, sako, kad tai yra dėl to, kad taupytumėme iPhone bateriją.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.