Apple mažina be DRM apsaugos esančias dainų kainas

Per pastaruosius keletą mėnesių daugelis kompanijų, kurios turi savo interneto muzikos parduotuves, pradėjo pigiai prekiauti muzikos įrašais be DRM palaikymo. Tai tikrai sveikintinas kompanijų žingsnis, nes melomanai DRM apsaugotų įrašų negalėdavo klausytis savo įrenginiuose.

Visai neseniai Wal-Mart pridėjo į savo muzikos parduotuvę DRM neturinčius muzikos įrašus, jie kainuoja 0,94 JAV dolerių per vieną įrašą, Taip pat LimeWire anonsavo, kad greitu lauku ir pas juos bus galima įsigyti muzikos be DRM. Ji kainuos 0,99 JAV dolerio.

Apple sunerimo. Atsakas – mažinama muzikos kaina, kuri neturi DRM apsaugos. Taigi, šiuo metu iTunes parduotuvėje DRM-free (be DRM apsaugos) įrašus bus galima įsigyti už 0,99 JAV dolerio. Tiesa, pasak Gadget Lab, kai kurie DRM-free įrašai vis dar kainuoja virš 1 JAV dolerio.

Tiesa, sunku pasakyti ar šis kainų mažinimas apims visas dainas, ar tai tiesiog keleto dainų mažinimo įvykis. Gadget Lab sako, kad Apple patinka, kai visos dainos yra vienodame lygyje, taigi galime tikėtis visų dainų atpiginimo arba net atvirkščiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.