Apple negali įgyvendini savo plano ES – Vokietijoje irgi pardavinėjami atrišti „iPhone“

Atrodo, kad „Apple“ nesuprato kur lenda. Čia Europa – tas kontinentas, kur nesąžiningi konkurentai yra baudžiami milijoninėmis baudomis, mažinama jų produkcija, leidžiama tik sąžininga konkurencija. „Apple“ Europa vėl įtaisė „ragus“ – Vokietijos teismas nusprendė, kad „iPhone“ taip pat turi būti parduodami ir be sutarties.

„T-Mobile“ gyrėsi, kad tik jie galės pardavinėti „iPhone“, ir kad jie bus pririšti prie jų tinklų. Iš dalies taip, pelnas „T-Mobile“, tačiau „Vodafone“ nesnaudė, jie žino, kad Europoje reikia konkuruoti sąžiningai, ir padavė T-Mobile į teismą. Teismas nusprendė – vartotojai turi pasirinkti ar pirkti pririštą telefoną prie T-Mobile tinklo, ar ne.

Tiesa čia viskas tuo nesibaigia. Su sutartimi „T-Mobile“ šį telefoną pardavinėja už 400 Eurus + pasirašyta dviejų metų sutartis. Tuo tarpu be sutarties telefonas kainuoja nesąmoningai daug – 900 eurų. Be viso ko, T-Mobile pasakė, kad patieks apeliaciją ir reikalaus apmokėti patirtus nuostolius.

Vodafone irgi nepėsti – jie taip pat nežada taip visko baigti ir sako, kad 900 eurų kaina tikrai nėra draugiška vartotojui. Jie taip pat paminėjo, kad bandys apskųsti nesąžiningai konkuruojančius konkurentus.

Pagrindinis Vodafone argumentas yra tas, kad jei ES ir toliau leis tokias avantiūras, kai, pavyzdžiui kaip dabar, pardavinėti telefonus gaus tik viena kompanija, bus pažeista vartotojų teisė rinktis, o, be to, nukentėtų ir operatoriai. Jie taip pat išsakė savo nuomone, kad jei tokie veiksmai būtų toleruojami, kas atsitiktų jei išskirtines sutartis pasirašytų Nokia ar Sony-Erricsson? Manoma, kad Europos Sąjunga į tai reaguos ypač griežtai ir artimiausiu metu gali būti, kad kompanijų pasirašytos sutartys su „Apple“ iš dalies gali būti niekinės. Viską parodys laikas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.