Apple rekordiniai pardavimai trečiajame ketvirtyje

„Apple“ pranešė apie trečiojo (ketvirtojo fiskalinių)šių metų ketvirčio pardavimų rezultatus, kuriuose matomi didesni pajamų ir pelno skaičiai. Kai jau įprasta, rinkoje buvo parduota daugiausiai populiariųjų „iPod“ grotuvų – jų pardavimai išaugo net dvigubai. „iPhone“ pardavimai taip pat didėja – buvo parduoti 1,119 milijono vienetų, kurių vertė siekia 118 milijonų JAV dolerių.

Biudžeto įplaukos šiam ketvirčiui siekė 6,22 milijardo JAV dolerių, o lygiai tokiu pačiu metu pernai jos siekė 4,84 milijardo. Interneto pelnas siekė 904 milijonų, lyginant su ankstesniu 542 milijonų rodikliu. Per visus fiskalinius metus „Apple“ pardavimų pelnas siekė 24 milijardo, o internete buvo uždirbta 3.5 milijardo JAV doelrių. „Apple“ teigia, kad per paskutinius dvylika mėnesių buvo parduota 7 milijonai „Mac“ kompiuterių ir daugiau nei 50 milijonų „iPod“ muzikos grotuvų.

Kompanijos muzikinė dalis, kuriai priklauso „iPod“, „iPhone“ ir „iTunes“, sudarė 36% visų „Apple“ trečiojo ketvirčio pajamų. „iPod“ pardavimai šį laikotarpį paaugo 17% – iki 10,2 milijonų, kas kompanijos nuomone parodo netrukdomą perėjimą prie naujos „iPod“ linijos. Šių grotuvų apyvarta siekė 1,619 milijardo JAV dolerių. Į klientų rankas pateko net 1,119 milijono „iPhone“ telefonų, kurie kompanijai suteikė nemažą pelną. Iki šios akimirkos „Apple“ pardavė 1,389 milijono „iPhone“ telefonų.

Apple muzikinė linija suteikianti daugiausia pelno

„iTunes“ pardavimai ūgtelėjo 33% lyginant su praeitų metų rodikliu. Šis „Apple“ kūrinys užėmė 85% visos muzikos parsisiuntimų rinkos JAV ribose.

Kompanija taip pat paminėjo rekordinius „Mac“ pardavimus – kompiuterių skaičius siekė net 2,16 milijonų. 62 procentai sistemų buvo nešiojamieji kompiuteriai., kurių pardavimai išaugo net 37%. „Apple“ teigia, kad stalinėms sistemoms atiteko 31% pardavimų.

„Apple“ parduotuvių skaičius ūgtelėjo iki 197, iš kurių 12 buvo naujos, pristatytos šiame ketvirtyje. Krautuvių pajamos siekė 1,25 milijardo JAV dolerių, o jose apsilankė net 31 milijonas lankytojų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.