Asus pristato P5Q pagrindinę plokštę su integruota Linux OS

Didžiausia ir žinomiausia pasaulyje pagrindinių plokščių gamintoja, bendrovė Asus vakar anonsavo naująjį savo gaminį – P5Q. Produktas bus ypatingas ne tik puikiomis techninėmis specifikacijomis, bet ir pasiūlys vartotojams platų, išskirtinių galimybių bei inovatyvių technologijų pasirinkimą.

Viena iš jų – Express Gate vardu pavadinta technologija, kuri ištiesų yra mažo dydžio integruotą Linux tipo operacinę sistemą atliekančią „vartų“ (nebe reikalo pavadinime tai atsispindi) funkciją tarp OS ir diskinių kaupiklių. Kam laukti kol pasikraus Windows operacinė sistema, kai paspaudę kompiuterio įjungimo mygtuką ir luktelėję kelias sekundes galime pasiekti savo interneto naršyklę, IM programas bei kitą programinę įrangą? Tokį klausimą sau iškėlę Asus inžinieriai ir suprojektavo Express Gate technologiją.

Be aukščiau aprašytosios galimybės, gaminys gali pasigirti dar keliomis naudingomis technologijomis. Plokštėje integruotas EPU energijos taupymo lustas realiu laiku stebi kompiuterio apkrovą ir atitinkamai keičia maitinimo bloko suvartojamą elektros energijos kiekį. Siekiant dar produktyviau ir racionaliau išnaudoti energijos išteklius, motininėje veikia Asus VRM įtampos reguliavimo modulis, kuris atsako už gamintojo sukurtą 16 fazių energijos vartojimo mechanizmą. Kuomet centrinis procesorius yra apkraunamas visu pajėgumu, išnaudojamos yra visos 16 fazių na, o kuomet apkrovos sumažėja, plokštė veikia tik keturių fazių režime. Aukštos kokybės, itin geru laidumu pasižymintys kondensatoriai sistemai suteikia dar didesnį stabilumą, mažesnes komponentų temperatūras ir sumažina galimų įtampų šuolių atsiradimo galimybę.

Galiausiai Asus pasirūpino ir fiziniu plokštės bei failų esančių kompiuteryje saugumu. Plokštės komponentų išdėstymas ir dizainas yra sukurtas siekiant sumažinti elektrostatinių išlydžių atsiradimo galimybę, kai tuo tarpu failų atsarginių kopijų darymu bei diskinių kaupiklių spartos valdymu, vartotojo noru, rūpinsis Drive Xpert programinė įranga. Maža to visa kompiuteryje esanti informacija Data Guardian programos bei specialaus lusto pagalba bus koduojama, siekiant užtikrinti visišką duomenų saugumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.