Atvirojo kodo p2p programa Shareaza yra žudoma apsukrių verslininkų. Lėtai.

Dažnai p2p tipo programos būna uždaro kodo ir yra pilnos kenkėjiško kodo. Shareaza – atvirojo kodo p2p (peer to peer) failų apsikeitimo programa. Shareaza gali jungtis prie Gnutella ir Gnutella 2, eDonkey tinklų, bei atlikti BitTorrent kliento vaidmenį. Štai straipsnis apie šią programą enciklopedijoj Wikipedia.

Dar neseniai buvęs oficialus programos puslapis http://www.shareaza.com pasikeitė. Staiga Shareaza versija nuo 2.xx "pašoko" iki "all new" 4.0 (ir yra pilna kenkėjiškos programinės įrangos), taip pat šiek tiek pasikeitė puslapio struktūra – dingo forumas, kitos skiltys. Puslapio dizainas ir neva originalios programos logotipas liko stulbinamai įžūliai panašūs į originalą.

Originalus puslapis:

Apsišaukelių puslapis:

Negana to, kad kažkokiom aplinkybėm adresas buvo pavogtas, buvo įkurta Discordia, Limited, Amerikoje ėmusi imtis patentų.

Daugiau informacijos apie šį įvykį ir kaip galime palaikyti Shareaza komandą, galite rasti oficialioj Shareaza forumo temų gijoj.

Laimei, oficialų puslapį, kur galima atsisiųst tikrą Shareaza, vis dar galime rasti atviro kodo globėjoje SourceForge adresu http://shareaza.sourceforge.net/.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.