BMW pristato naująjį X6 su hibridiniu motoru

„BMW“ šią savaitę paskelbė du labai svarbius dalykus. Pirmas iš jų buvo „Concept X6“ pristatymas, kurį patys „BMW“ vadina "kupė su X visureigių DNR".

Konceptinis „X6“ yra sukurtas ant „BMW X5 Sports Activity Vehicle“ (SAV) platformos. Kartu su naujojo „Concept X6“ pristatymu, „BMW“ sukuria negirdėtą vardą – „Sports Activity Coupe“ (SAC). Nors ir „Concept X6“ yra keturių durų automobilis, kupė terminas buvo naudojamas apibūdinti tokius automobilius, kaip „Mercedes CLS“.

Matant dvigubas „inkstų“ formos priekines groteles, rantytus galinius žibintus, įdomių formų šonus ir savotišką „užpakaliuką“ galime lengvai įžiūrėti dabartinę „BMW“ dizaino kryptį.

Suprantama tai yra „BMW“, ir greitis bei vairavimas turėtų lenkti visus kitus keturis varomus ratus turinčius „SUV“. Jau žinome, kad „Concept X6“ yra kurtas naudojantis „X5“ patyrimu, todėl galime tikėtis kad automobilis turės 6 greičių automatinę transmisiją, 3.0 litrų šešių cilindrų arba 4.8 litrų V8 galutinėje versijoje.

Vokiečių gamintojas nori tapti vienu „žalesnių“ gamintojų, kurie kreipia bent nedididelį dėmesį į žemės užterštumo problemas, todėl „BMW“ taip pat pristatė ir „Concept X6 ActiveHybrid“ variantą. Šis modelis yra beveik identiškas „Concept X6“, tik be abejonės skiriasi varikliu, kuris bus dviejų variantų hibridinės sistemos ir gaminamas bendradarbiaujant „General Motors“ bei „DaimlerChrysler“.

„BMW“ teigia, kad „Concept X6 ActiveHybrid“ sunaudos 20 procentų mažiau degalų ir tiek pat sumažins anglies dvideginio(CO2) emisiją, lyginant su panašiais automobiliais.

„BMW“ tikisi pradėti gaminti „X6 SAV“ vėlai 2008-iais ir greičiausiai šis naujas sprendimas bus tiekiamas pirkėjams iš gamyklos Pietų Karolinoje(JAV). Kolkas neminima, kada dviejų būdų hibridinę sistemą turintis variantas pasirodys rinkoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.