BMW pristato savo dyzelinį-elektrinį Vision EfficientDynamics modelį

BMW pristatė savo dyzelinį-elektrinį hibridinį modelį naudojantį naująją Vision EfficientDynamics technologiją. Šis koncepcinis modelis yra sukurtas naudojant X5 bazę ir turi 2,0 litrų, keturių cilindrų Variable Twin Turbo dyzelinį variklį. Šis motoras išgauna 204 AJ ir turi 400 Nm sukimo momentą.

Vakar pranešėme Jums apie VW dyzelinį-elektrinį Golf modelį. Šis modelis turėtų sunaudoti vos 3,4 l degalų ir išmesti itin mažai anglies dioksido. 

Kitaip nei BMW X6 ActiveHybrid koncepcinis modelis, kuris buvo pilnas hibridas (red. „full hybrid“), Vision EfficientDynamics yra švelnus hibridas (red. „Mild hybrid“ konstrukcijos kainuoja mažiau, tačiau ir ne taip ženkliai sumažina degalų sąnaudas ir išmetamųjų dujų kiekį). 15 kilovatų generatorius bendrą galią padidina iki 221 AJ, o stabdymo metu sukuriama energija krauna gale įmontuotus ličio jonų akumuliatorius.

 



BMW xDrive AWD sistemos dėka galia yra perduodama į visus keturis ratus per ZF 8 pavarų greičių dėžę.

Dar daugiau elektros energijos automobilis gaus iš vieno kvadratinio metro ploto saulės baterijos esančios ant Vision EfficientDynamics stogo. Ši baterija sugebės „sugaudyti“ vieną kilovatą per valandą ir taip tieks energiją ventiliacijos sistemoms, audio įrangai ir automobilyje kraunamai įrangai, pavyzdžiui MP3 grotuvui arba mobiliajam telefonui.

Patobulinta variklio sistema ir išorės patobulinimai, tarp kurių rasime aerodinaminius stipinus ant ratlankių, leis Vision EfficientDynamicssudeginti vos 6,5 l degalų 100 km kelio. Automobilis iki 100 km/h įsibėgės per 8.9 sekundės, nors sveria 2272 kg.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.