Bilas Gatesas traukiasi iš Microsoft

Visiems gerai žinomas veikėjas, ilgą laiką buvęs turtingiausiu pasaulio žmogumi, Bilas Geitsas (Bill Gates) pasiryžo oficialiai pasitraukti iš kompanijos Microsoft vadovo posto. Galime priminti, kad per 33 jo vadovavimo metus Microsoft korporacijai iš keleto žmonių, kurie ją sudarė pradžioje, tapo didžiausia programinės įrangos kūrėja su šimtu tūkstančių darbuotojų. Nors Bilas Geitsas ir pasitraukia, jam dabar yra 52 metai, jis vis dar išliks bendrovės valdybos pirmininku bei didelę laiko dalį skirs šeimai bei labdaringai veiklai.

Apie pačią Microsoft kalbėti daug nėra verta. Ją visi pažysta, visi yra girdėję ir daugelis iš šią naujieną skaitančių lankytojų naudojasi Windows operacine sistema, galbūt net Internet Explorer naršykle ir panašiomis šios korporacijos sukurtomis programomis. Galime tik priminti, kad 1975 metais Bilas Geitsas metė studijas Harvardo universitete, kas tada atrodė labai kvaila. Visgi, jau būdamas paauglys sukūręs pirmąją programą kompiuteriui jis tikėjo, kad tai turės didelę reiškmę ateities kompiuteriams. Tą jis ir atspindėjo Microsoft kompanijos pavadinime, kas reiškia Microcomputer Software.

Nors jo kompanija, produktai sulaukė daugybės neigiamų vertinimų, Microsoft galvos strategija veikė gerai – šiandien milijonuose kompiuterių veikia jo kompanijos sukurta operacinė sistema bei įvairiausia programinė įranga. Neprašovęs su idėja, jis tapo įtakingiausiu žmogumi žemėje. Jo turtas vertinamas 60 milijardų JAV dolerių, Times žurnalas jį išrinko įtakingiausiu žmogumi tris metus iš eilės, su žmona Melinda jis įkūrė Bill and Melinda Gates Foundation. Šiuo fondu jis ir rūpinsis, B. Geitsui liks daugiau laiko, nes jam nebereikės atlikinėti daug pareigų, kuriomis jis užsiėmė ilgą laiką vadovaudamas kompanijai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.