Blu-Ray: “Mes tris kartus parduodame daugiau diskų Europoje nei HD DVD”

HD formatų kare ypač svarbus pasidarė „pasigyrimo faktorius“. Štai Blu-Ray stovykla turi būti dėkinga PlayStation 3 žaidimų kompiuteriui, nes pastarojo pagalba Blu-Ray diskų parduodama žymiai daugiau, nei, kad HD DVD.

Europoje įsikūrusi Blu-Ray formato atstovybė nesikuklino pasigirti esamais 12 mėnesių pardavimais. O girtis yra kuo – HD diskų 73 procentus pardavimų rinkos užima Blu-Ray, o vargani 27 procentai lieka HD DVD sąskaitoje.

Tiesa Blu-Ray asociacijos skelbiami rezultatai nėra labai sinchroniški, tačiau daug ką pasako. Nesinchroniškumas pasireiškia tuo, kad abu diskų formatai pradėti pardavinėti ne vienu laiku Europoje, o skaičiavimas parduotų diskų pradėtas ne nuo abejų formatų pasirodymo rinkoje, tačiau nuo pirmesnio pasirodymo, tai yra nuo Blu-Ray pasirodymo. Tačiau rezultatus galima lyginti, nes išleidimo datos menkai teskiriasi.

Per dvylika mėnesių buvo parduota net 1,369 milijono HD kokybės diskų, o iš jų tik 369 tūkst. buvo HD DVD, tai mažiau nei trečdalis visų parduotų diskų.

Tačiau HD DVD grupė atšovė savo. Suskaičiavus visus parduotus HD DVD grotuvus išeina, kad kiekvienas grotuvo turėtojas nusipirko po 3,8 disko. Tuo tarpu Blu-Ray grotuvų yra net 1,666 milijono Europoje, įskaitant PS3, ir kiekvienas turėtojas turi tik 0,6 disko.

Bendrai palyginimui 1,666 yra įrenginių, kurie palaiko Blu-Ray, o tik 97,332 tūkstančiai įrenginių, kurie palaiko HD DVD. 17 Blu-Ray grotuvų prilygsta 1 HD DVD, o prie viso šito prisidėjo ne kas kitas kaip PS3.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.