Blu-Ray apsaugos ir vėl nulaužtos

Viena iš diskų rašymo/kopijavimo operacijoms skirtos programinės įrangos kūrėja „SlySoft“, žinoma savo gaminiu "AnyDVD", paskelbė, kad rado būdą apeiti ir naująją Blu-Ray apsaugą.

Visai neseniai Blu-Ray aljansas paskelbė, kad pateikė galutinius Blu-Ray diskų apsaugos parašymus, kurie turėtų apsaugoti diskus nuo kopijavimo. Technologija pavadinta BD+. Technologija leidžia patikrinti grotuvą ir jei šis būna pažeistas neleisti atkurti filmo.

Tiesa pasirodė, kad čia situacija labai primena AACS likimą. AACS buvo sukurta lygiai tokiu pačiu tikslu – apsaugoti įrašus nuo kopijavimo. Tam panaudoti buvo sudėtingi kodavo algoritmai. Tiesiogiai jų nulaužti piratams nepavyko, tačiau jie rado dekodavimo raktą, kurį įdiegę į įrenginį galėdavo be vargo pasidaryti HD DVD ar Blu-Ray filmo kopijas.

Tiesa AACS apsaugos sistemoje yra galimybė blokuoti grotuvus, kurie turi pažeistus dekodavimo raktus. Tiesa ši apsauga irgi yra lengvai apeinama, nes blokuoja tik tuos grotuvus, jei pačiame diske yra įrašyti pažeisti dekodavimo raktai ir juo naudojasi grotuvas. Piratai pasinaudoja šia spraga gali nukopijuoti bet kurį HD DVD ar Blu-Ray filmą bei jį paleisti grotuve.

"AnyDVD" kūrėjai giriasi, kad jiems pavyko labai gerai nukopijuoti Transfomerių ir Žmogaus Voro visas tris dalis, kurios buvo įrašytos į atitinkamai HD DVD ir Blu-Ray diskus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.