Britanijos interneto tiekėjai už vartotojų teises

Manau tai girdėjo nevienas, taigi apie viską tik trumpai. Vėlgi, kyla ypač dideli ginčai dėl vartotojų teisių, nes kaip žinia, Britai su Prancūzais nori pirataujančius vartotojus atjungti nuo interneto ryšio. Britai žada daryti trijų perspėjimų sistem1 – pirmą kartą nusižengęs vartotojas, tai yra pirataujantis, bus perspėtas, jei tai pasikartos – dar vienas perspėjimą ir laikinas atjungimas nuo interneto. Jei tai bus pastebėta ir trečią kartą – išvis atjungtas nuo interneto.

Į teisines peripetijas labai nesileisime, tai tebūtų nereikalingas laiko gaišimas. Muzikos įrašų kompanijos dejuoja, kad vienam legaliam įrašui tenka net 20 nelegalių, taigi nenuostabu, kad įrašų kompanijos nėra patenkintos. Bet Britanijos interneto paslaugų tiekėjai (toliau IPT) sako, kad 2002 metų elektroninės komercijos reguliavimo dokumentas aiškiai nusakė, kad interneto kompanijos nėra turinio pardavėjai, neatsakingi už jų tinklais persiunčiamą bet kokį turinį. Kompanijos taip pat pastebi, kad stebėjimą reglamentuojantys įstatymai aiškiai draudžia IPT bendrovėms peržiūrinėti perduodamų duomenų turinį, nebent to pareikalauja teisėsauga, pateikusi teismo orderį. To su kiekvienu vartotoju padaryti nebus galima, o IPT aiškiai išsakė nuomonę, kad vartotojų teisių pažeisti nenori.

Kol kas sunku tikėtis, koks galutinis sprendimas bus. Muzikos įrašų platintojai aiškiai pasisako už, tuo tarpu vartotojų teises ginančios asociacijos ir IPT bendrovės pasisako prieš, įvardindamos, kad nenori matyti pažeidinėjamas vartotojų teises. Visgi pastebima, kad pasirašant interneto tiekimo sutartį joje rašoma, kad „Vartotojas pasisako nepažeisiąs valstybės įstatymų“. Kita išeitis taip pat siūloma – padaryti sistemą, kuri tiesiog neleistų atsisiųsti piratinę medžiagą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.