CeBIT 2008 aušintuvų mados

Vokietijoje šiuo metu vyksta kasmetinė technologijų paroda CeBIT. Čia galima išvysti ir naujus įvairių kompanijų aušintuvus procesoriams, vaizdo plokštėms ir ne tik.

Aušinimo sistemų veteranai Zalman pademonstravo nemažai naujų savo gaminių. Procesorių aušintuvų fronte pristatytas CNPS9300AT. Tai iš esmės jaunesnysis CNPS9500AT broliukas su mažesniu "heatpipe" vamzdelių skaičiumi. Jis tinka tiek AMD, tiek Intel platformoms.

Atgaivinta ir 7000 serija. Prie jos prisidės varinis 7000C-CU Plus ir Aliumininis/varinis 7000C-AlCu Plus. Abu aušintuvai taip pat tinka ir AMD, ir Intel platformoms.

Naujų vaizdo plokščių aušintuvų pasirinkimas kiek gausesnis. Gana neįprasto dizaino yra VF2000 aušintuvas su keturiais termovamzdeliais bei 80 x 80 mm ventiliatoriumi, kurio apsukas bus galima reguliuoti su FanMate2 apsukų valdymo įrenginiu.

Pamainos susilauks ir VF1000. Jo vietą nuo šiol užims gana panašaus dizaino VF1050.

Tylos mėgėjams turėtų patikti dar du nauji Zalman aušintuvai. Tai žemo profilio VF100-AL ir pasyvus, neįprasto dizaino VNF200. Pastarasis turi tris termovamzdelius, kuriais šiluma keliauja nuo grafikos procesoriaus iki radiatoriaus.

Thermaltake taip pat paruošė kelis procesorių aušintuvus šiai parodai. Pirmasis jų yra Big Typhoon VP. Tai beveik identiškas Big Typhoon VX gaminys, turintis galimybę montuoti papildomą 120 x 120 mm aušintuvą.

Pademonstruota ir "stambesnė" V1 versija V14 (nuotraukoje kairėje):

Stende galima pastebėti ir vieną dar pavadinimo neturintį koncepcinį modelį su 140 x 140 mm aušintuvu, savo konstrukcija primenantį Big Typhoon.

Gigabyte išsiskyrė neįprastu atminties modulių aušintuvu. Masyvus, neįprastų formų agregatas gali aušinti du RAM modulius. Iš tiesų šis aušintuvas yra pilnai funkcionuojanti aušinimo skysčiu sistema su įmontuotais dviem ventiliatoriais.

Arctic Cooling į parodą atsivežė seniai anonsuotą Freezer Xtreme procesorių aušintuvą su 8 "heatpipe" vamzdeliais bei 120 x 120 mm aušintuvu. Parduotuvėse jį pagaliau išvysti turėtume dar balandžio pabaigoje.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.