Climate Savers siekiai efektyviau išnaudoti energiją

Per pirmąsias 2007-ųjų „Intel Developer Forum“ (IDF) dienas, „Climate Savers Computing Initiative“ pranešė apie trijų mėnesių senumo iniciatyvą, dėl kurios jau daugiau kaip 100 kompanijų dirbs kartu, kad padidintų elektros energijos panaudojimo ekonomiškumą įrenginiuose. Ši grupė taip pat sukūrė komandas, kurios dirbs Europoje, Kinijoje, Japonijoje ir Taivane. Atkreipiant dėmesį į „Climate Savers“ tinklalapyje pateiktus duomenis, matome kad daugelis kompiuterių efektyviai panaudoja tik mažiau pusę tiekiamos elektros energijos.

Organizacija tikisi padidinti šį skaičių nors iki 50 procentų iki 2010-ųjų metų. „Climate Savers“ direktorių taryba minėjo Dell, EDS, Google, Hewlett-Packard, Intel, Lenovo, Microsoft, Pacific Gas & Electric and the World Wildlife Fund. AMD, Delta Electronics, eBay, Fujitsu, Hitachi, Marvell Semiconductor, NEC, Sun Microsystems ir Supermicro, kaip prisidedančius prie projekto remėjus. Tikslus bendrininkaujančių kompanijų sąrašas yra Climate Savers tinklalapyje.

Energijos efektyvus išnaudojimas bei išeikvojimo mažinimas yra dvi temos „Silicon Valley“(vieta piečiau San Francisko, Kalifornijos, kur susitelkę didžiausieji aukštųjų technologijų gamintojai) kompanijos turi spręsti kuo greičiau. Šios kompanijos yra atsakingos už dalies dujų, sudarančių šiltnamio efektą, išmetimą, todėl privalu optimizuoti elektros išnaudojimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.