Computex 2008: nauji aušintuvai

Aušintuvų gamintojai nesnaudžia ir šių metų Computex parodoje pademonstravo nemažai naujų aušintuvų modelių. Trumpai apie naujus gaminius iš Zalman, Thermaltake, Thermalright, Arctic Cooling bei Noctua.

Vienas iš įdomesnių Thermaltake pademonstruotų procesorių aušintuvų – Rotation. Į turbiną panašus aušintuvas turi šešis šiluminius vamzdelius ir turėtų demonstruoti neblogus aušinimo rezultatus.

Tikriausiai prisimenate ir šių metų CeBIT parodoje pademonstruotą tuo metu dar pavadinimo neturėjusį Thermaltake aušintuvą. Tai BigTyp14Pro. Šešis šiluminius vamzdelius bei 140 x 140 mm ventiliatorių turintis aušintuvas galės išsklaidyti iki 130 W šilumos.

Thermalright taip pat pristatė 140 x 140 mm ventiliatorių naudojantį procesoriaus aušintuvą AXP140.

Pademonstruota ir pilnai varinė Thermalright Ultra 120 Extreme aušintuvo versija, kuri turėtų aušinti netgi geriau, nei ilgai karūną nešiojusi šio aušintuvo versija su aliuminio radiatoriumi.

Aušintuvų gamybos veteranas Zalman taip pat pristatė naują įdomų aušintuvą. Visiškai varinis CNPS-9900 turi 120 x 120 mm ventiliatorių, besisukantį 900-1800 apsukų per minutę intervale. 766 gramus sveriantis aušintuvas turi tris termovamzdelius.

Noctua taip pat nepasikuklino į parodą atvežti naujų savo gaminių. Be NH-U120X ir NH-U90X aušintuvų Intel Xeon LGA771 procesoriams Noctua pademonstravo ir naują prototipą Sandwich (pirma nuotrauka). Nesunku pastebėti, dėl ko šis šešis U formos šiluminius vamzdelius turintis aušintuvas taip pavadintas.

Tačiau visa tai yra niekis palyginus su Arctic Cooling užmojais. Ar kas nors pageidavote 2000 x 2000 mm ventiliatoriaus? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.