Dar daugiau informacijos apie RV770

Internete pasirodė dar daugiau informacijos apie RV770 vaizdo plokštes, kurios pasirodys jau kitą mėnesį. Viena iš jų, kad tikrai išvysime RV770 su GDDR5 atmintimi.

Visi žino tai, kad GT200 lusto pagrindu pagaminti GeForce GTX 280 ir 260, kurie taip pat pasirodys kitą mėnesį, palaikys tik GDDR3 atmintį. Tuo tarpu AMD nusprendė oficialiai paskelbti, kad naudos GDDR5 atmintį.

Jie tai padarė oficialiame pranešime, o tai reiškia, kad ankščiau sakyti dalykai apie GDDR5 nebuvo tiesiog iš piršto laužti. AMD taip pat pareiškė, kad dirbo ir tebedirba su Samsung Semiconductor Inc., Hynix ir Qimonda, kad galėtų GDDR5 atmintį patiekti rinkai. Visgi, kol kas AMD GDDR5 atmintį gaus iš Qimonda. Pasak pačių ATI, GDDR5 tiesiog suteiks didesnę pralaidą, taip pat ši atminti įgalina pasiekti didesnius atminties dažnius. To pasekoje RV770XT galės būti spartesnis, nei, pavyzdžiui, GDDR3 analogas.

Vykdomasis AMD viceprezidentas taip pat pareiškė savo nuomonę apie naująjį atminties tipą: „AMD tiki, kad GDDR5 yra optimaliausias variantas didinant spartą atsižvelgiant ir į energijos suvartojimą. Mes esame sujaudinti tuo potencialu, kurį gali atnešti GDDR5 darbinė atmintis ir tai taip pat padės įnešti inovacijų tobulinant žaidimus bei juos bus žaisti žymiai maloniau“.

Kita informacija ne apie RV770XT, bet apie jo brolį – RV770Pro. Nors oficialių pavadinimų dar AMD nepaskelbė, vis drąsiau kai kurie informacijos šaltiniai RV770Pro vadina HD4850, o RV770XT – HD4870. Tikimasi, kad HD4850 turės 512 MB darbinę atmintį.

Taip pat pasirodė informacija apie dažnius. Sakoma, kad branduolio dažnis sieks 900 MHz, tuo tarpu atmintis dirbs 2 GHz dažniu. Taip pat žinoma ir kiti GPU rėžimai ties atminties dažniu, kuriuos bus galima naudoti taupant energiją. Pirmuoju, tai yra pačiu aukščiausiu, vaizdo plokštės atmintis dirbs 2 GHz dažniu, naudojant vidutinį pajėgumą – 1986 MHz dažniu, o naudojant energijos taupymo rėžimą – 1500 MHz. Teigiama, kad vaizdo plokštės naudos 1.123 V įtampą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.