Dar viena žaidybinė mobiliųjų funkcija

Neseniai kalbėjome apie FinBlade sugalvotą Wii pultelio analogiją mobiliuosiuose, vakar pranešėmė apie Samsung telefonų virtimą konsolėmis, o jau šiandien rašau apie totalią japoniškų mobiliųjų transformaciją į Wii.

Japonų operatorius NTT DoCoMo į rinką paleido keletą žaidimų iš Chokkan (jap. Intuityvus) serijos.Visi šie žaidimai valdomi Wii principu, tai yra, norint žaidimą valdyti teks „mosikuoti“ telefoną į visas puses. Atskiras pultelis būtų geriau, na, bet japonai sako- japonai žino.

Šiuos žaidimus palaiko Mitsubishi D904i, Panasonic P904i ir Sharp SH904i telefonai.

Na, o dabar apie pačius žaidimus.Kokie gi jie? Štai menkas sąrašiukas:

Instinct Alcanoid (Breakout), Instinct Tennis (3D Wii Sports Tennis-stiliaus žaidimukas), Instinct Boxing (pavadinimas viską pasako), Shake Shake Instinct Dancing (Dance Dance Revolution klonas), Aerobatic Hero (3D skrydžio imitatorius), Hang-On (žaidimas su “britvom”) ir dar vienas boulingo žaidimas kurio pavadinimo nepavyko išsiaiškinti.Tiesa, čia ne visi iš jų, iš viso žadama artimiausiu metu išleisti per 50 žaidimų naudojančių šią technologiją.

Plačiau apie du iš jų- Hang-On ir tą boulingo žaidimuką:

Boulingo žaidimas yra identiškas mini žaidimui esančiame Wii Sports pakete, kur mums reikia paspaudus tam tikrą klavišą mostelėti telefonu ir taip paridenti kamuolį, tada pasižiūrėti į telefono ekraną ir pamatyti kaip gi mums pavyko.Video čia.

Hang-On yra tipiškos dvimatės motociklų lenktynės.Sukinėjant telefoną valdysime motociklą, kam reikia laiko priprasti.Video čia.

Na o kaip su europiečiais?Sony Ericsson žada išleist vieną telefoną palaikantį tokio principo technologiją.Bet tai viso labo tik vienas telefonas, greičiausiai susilaukus šios technologijos populiarumo griebsis prisidėti ir kitos kompanijos kaip Nokia ar Motorola.

Tai mano manymu dar vienas bandymas susišluoti pinigų iš gaujos vaikų užsimaniusių turėti tai ko draugai neturi, na, bet verslininkų kaltinti negalime, juk pinigų visiems norisi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.