Dešimtadalis rinkos naujos kartos optiniams įrenginiams jau kitais metais?

Panasonic kompanijos vadovas teigia, kad mėlynąjį lazerį turinčių optinių įrenginių kainos krenta. Dėl šios priežasties net apie 10% asmeninių kompiuterių kitais metais bus parduodami su Blu-ray arba HD DVD įrenginiu.

„Naujosios kartos optiniai įrenginiai pakankamai greitai adaptuojasi rinkoje, todėl Blu-ray Disc arba HD DVD palaikančių kompiuterių kiekis išaugs nuo mažiau nei 1% iki 10% jau kitais, 2008-iais metais,“ teigia Matsushita Electric Industrial (Panasonic) atminties įrenginių biznio strategijos generalinis direktorius Masayuki Kozuka.

Jau ankščiau šiais metais buvo teigiama, kad Blu-ray ir HD DVD pardavimai užims 5% visų optinių įrenginių rinkos dalies. Neaišku ar tai buvo pernelyg optimistiškos prognozės, ar tiesiog netikslumai persvarstant rinkos įvertinimo duomenis.

Dabar Japonija yra šalis kuri labiausiai padeda gyvuoti naujiesiems optiniams įrenginiams. Ponas Kozuka sako, kad BD ir HD DVD grotuvų, tiek įrašančių, tiek tik skaitančių, pardavimai kilo nuo 14.8% praėjusiais iki 20% šiais metais o iki 2008 metų pabaigos planuojama pasiekti 50% skaičių.

Kol Blu-ray atskiri grotuvai kainuoja tikrai nemažus pinigus, Pioneer bei Philips/LG nesenai išleido ne taip sunkiai įsigyjamus Blu-ray įrenginius staliniams AK, o Toshiba siūlo nebrangius HD DVD skaitlius tiek nešiojamiems tiek stacionariems kompiuteriams. Su mažėjančia kaina bei didesniu filmų pasirinkimu tikimasi pasiekti milžinišką pardavimų šuolį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.