Didžioji Britanija iš tiesų nori piratus atjungti nuo interneto

Apie tai buvo kalbėta ankščiau – pirmoji tai sugalvojo Prancūzija, kuri pasisakė už tai, kad piratams atjunginės internetą. Tuo pavyzdžiu pradėjo sekti ir Didžioji Britanija, ir atrodo, kad taip ir bus – „piratus“ bus pradėta atjunginėti nuo interneto.

Vienam iš laikraščių pavyko gauti nutekėjusio dokumento dalį, kuris yra konsultacinio pobūdžio. Jame aiškiai rašoma, kad nelegaliai informaciją siunčiantys asmenys bus griežtai baudžiami.

Čia vyriausybės veikėjai sugalvojo „trijų įspėjimų“ taisyklę – pirmą kartą gausite įspėjimą, antrą kartą įspėti ir laikinai atjungtas internetas, jei tai pasikartos ir trečią kartą – jūs būtumėte atjungtas nuo interneto visam laikui. Šitie pasiūlymai yra dalis dar neišleisto Jungtinės Karalystės vyriausybės konsultacinio pobūdžio dalis.

Britų Times sako, kad pasiūlymo nesilaikantys interneto paslaugų tiekėjai būtų laikomi kaip atsakingi už asmenis, kurie darys nusižengimus įstatymams, tad jiems gali būti skirtos baudos ar sankcijos. Tuo tarpu tiekėjai atrėžė, kad dabartiniai duomenų saugos įstatymai, kurie užtikrina piliečių duomenų saugumą, neleidžia tiekėjams tikrinti, kokius duomenis siunčia/išsiunčia vartotojai ir negali būti atsakinti už vartotojų veiksmus.

Tuo tarpu pats departamentas sakosi, kad tikrai – toks konsultacinio pobūdžio dokumentas buvo ir yra, tačiau teigi, kad jis yra daug pakeistas, nei ta versija, kurią gavo žiniasklaida. Tiesa, detaliau kažką komentuoti departamentas atsisakė.

Pasak departamento, apie 6-7 milijonus Jungtinės Karalystės žmonių siunčiasi nelegalia informaciją. Įrašų ir filmų kompanijos dievagojasi, kad dėl nelegalių piliečių siuntimų, jie praranda milijonus svarų sterlingų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.