Dvi naujos ASUS ir Gigabyte 790X motininės

Tiek „ASUS“, tiek „Gigabyte“ pristatė pagrindines plokštes su „AMD 790FX“ lustų rinkiniu. „AMD 790FX“ yra buvusio aukščiausios klasės „AMD 580X“ lustų rinkinio pasekėjas ir dirba kaip naujausias „AMD“ platformų valdiklis. Naujosios motinės plokštės atkeliauja su naujausiomis savybėmis, įskaitant ir suderinamumą su „AMD“ keturių branduolių „Phenom“ procesoriais.

„ASUS“ oficialiai pristatė savo „M3A-MVP Deluxe WiFi“, kuri turi visas naujausias technologijas. Prie pagrindinių plokštės savybių priskiriama „HyperTransport 3.0“ palaikymas, 8 kanalų „HD Audio“ garso posistemė bei žinoma galimybė sujungti vaizdo plokštes „Crossfire“ būdu.

Pati įdomiausia „mamos“ savybė yra unikali aušinimo sistema. Godūs spartintojai bus patenkinti išgirdę, kad plokštės operatyviosios atminties jungtys yra su radiatoriais prijungtais prie pagrindinės aušinimo sistemos. Visa aušinimo sistema yra pasyvi, dėl siekio sumažinti sistemos darbo garsumą, ir pagaminta iš vario.

ASUS M3A-MVP Deluxe WiFi

„Gigabyte“ taip pat išleidžia savo pirmąjį „RD790“ gaminį – „Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 Ultra Durable“ motininę plokštę.

Šis produktas palaiko „AMD AM2+ Phenom“ procesorius, žinoma leisdamas darbuotis ir „AM2 Athlon 64“ mikroprocesoriams bei jau minėtai „HyperTransport 3.0“. „Motinėlė“ turi net keturis „PCIe 2.0“ lizdus, suprantama su „ATI CrossFireX multi-GPU“ technologija.

Kaip ir „M3A-MVP“, „GA-MA790FX-DQ6“ atkeliauja su varine, pasyvia aušinimo sistema, tačiau operatyviosios atminties aušinimo galimybės ji neturi. Be šios, aukštos klasės, versijos „Gigabyte“ siūlo šiek tiek apkarpytus „RD790“ variantus – „GA-MA790FX-DS5“ bei „GA-MA780X-DS4“. „GA-MA780X-DS4“ mums siūlo tik vienintelį „PCIe x16“ lizdą.

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6

„MSI“ jau ankščiau pristatė pagrindinę plokštę sukurtą naudojantis „790FX“ lustų rinkiniu. Ji palaiko „Triple-Play Technology“ bei „ATI CrossFireX multi-GPU“ technologijas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.